BRØD: Prøv dette deilige nøttebrødet!
BRØD: Prøv dette deilige nøttebrødet!
Brød:

Slik lager du perfekt nøttebrød og bringebær-marmelade

Dette brødet har lite karbohydrater, gir ikke høyt blodsukker, og smaker helt nydelig!

Hva er ikke bedre enn hjemmelaget brød - som i tillegg er sunt? Vi elsker nybakt brød og derfor er denne oppskriften helt perfekt! Psst: Hjemmebakt brød på fem måter!

Du trenger:

  • 150 g mandler
  • 75 g hasselnøtter
  • 1 ss bakepulver
  • 1⁄2 ts salt
  • 4 egg
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 ss rapsolje
  • 1 dl berhusk

Marmelade:

  • 100 g frosne bringebær
  • 1⁄2 vaniljestang
  • 1 ss Sukrin

LES OGSÅ: Så grovt bør brødet være - og slik vet du at det faktisk er det

Slik gjør du:

1. Hakk mandler og nøtter fint i en blender, og bland det med bake­ pulver og salt.

2. Pisk sammen egg og crème fraîche, og rør mandelblandingen i sammen med berhusk. Deigen skal ha konsistens som en tykk grøt.

3. Ha deigen i en brød­ form kledd med bake­ papir, og stek ved 180 grader i 45 minutter.

4. Marmelade: Tin bringebærene og rør dem med frøene fra vaniljestangen og Sukrin.

5. Server brødet med smør og bringebær­ syltetøy.

LES OGSÅ: Ingers lavkarbo-brød kan bidra til raskere vektnedgang

Til forsiden