TILSLØRTE BONDEPIKER: Dette er en deilig dessert, og servert i små glass blir den også flott å se på. FOTO: Betina Hastoft
TILSLØRTE BONDEPIKER: Dette er en deilig dessert, og servert i små glass blir den også flott å se på. FOTO: Betina HastoftVis mer

Tilslørte bondepiker:

Slik lager du tilslørte bondepiker med en ny vri

Denne deilige desserten blir du rett og slett nødt til å prøve - nam!

Eplemos med mascarponekrem og ingefær

4 porsjoner / Tid: 30 min + avkjøling

Dette trenger du til eplemos:

  • 10 epler
  • 0,25 dl vann
  • 150 g sukker
  • 3 cm frisk ingefær

Dette trenger du til mascarponekrem:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g gresk youghurt
  • Frø fra en halv vaniljestang
  • 75 g melis

Topping:

  • 30 g smør til steking
  • 2 dl haveregryn
  • 75 g hasselnøtter i flak
  • 1 dl kokosflak

Slik gjør du:

  1. Eplemosen: Skrell eplene, skjær dem i fire, og fjern kjernen. Legg eplene i en gryte med vann og sukker. Skrell og riv ingefæren fint, og bland i eplene i gryten. La det koke til en mos på svak varme. Avkjøl.
  2. Mascarponekrem: Rør mascarpone og yoghurt sammen med vaniljefrøene og melis til en jevn krem.
  3. Topping: Smelt smør i en stekepanne. Rist havregrynene i smøret til de er gylne. Tilsett hasselnøttflakene og kokosflakene.
  4. Servering: Bruk gjerne glass til å servere desserten i. Bygg opp ingrediensene i lag for en fin effekt.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Lag en vaffelkake da vel!

LES OGSÅ: Ukens godbit: Du trenger kun to ingredienser og en supergod rødvin!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: