Eplemos med mascarponekrem og ingefær
4 porsjoner / Tid: 30 min + avkjøling
Dette trenger du til eplemos:
- 10 epler
- 0,25 dl vann
- 150 g sukker
- 3 cm frisk ingefær
Dette trenger du til mascarponekrem:
- 250 g mascarpone
- 100 g gresk youghurt
- Frø fra en halv vaniljestang
- 75 g melis
Topping:
- 30 g smør til steking
- 2 dl haveregryn
- 75 g hasselnøtter i flak
- 1 dl kokosflak
Slik gjør du:
- Eplemosen: Skrell eplene, skjær dem i fire, og fjern kjernen. Legg eplene i en gryte med vann og sukker. Skrell og riv ingefæren fint, og bland i eplene i gryten. La det koke til en mos på svak varme. Avkjøl.
- Mascarponekrem: Rør mascarpone og yoghurt sammen med vaniljefrøene og melis til en jevn krem.
- Topping: Smelt smør i en stekepanne. Rist havregrynene i smøret til de er gylne. Tilsett hasselnøttflakene og kokosflakene.
- Servering: Bruk gjerne glass til å servere desserten i. Bygg opp ingrediensene i lag for en fin effekt.
LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Lag en vaffelkake da vel!
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger