Matlaging

Slik redder du maten: Enkle triks

Her finner du flere gode tips!

NOE SØTT: Hvis maten ikke smaker som den skal, kan det ofte være tilstrekkelig å tilsette noe søtt. FOTO: NTB Scanpix
NOE SØTT: Hvis maten ikke smaker som den skal, kan det ofte være tilstrekkelig å tilsette noe søtt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor mange ganger har du ikke stått oppstemt og kry over kokeplatene og laget en rett du gleder deg til å smake på - og så har du enten saltet for mye, eller tydeligvis brukt for lite av en avgjørende ingrediens? Du leser kanskje oppskriften og fremgangsmåten på nytt, og er helt sikker på at du har fulgt den til punkt og prikke - men likevel smaker ikke maten slik du hadde trodd.

Går det likevel an å redde maten? Ja, ifølge matblogger Trine Sandberg. Hun synes det er vanskelig å svare overordnet på dette temaet, siden mat er så mangt, men har noen generelle tips om man plutselig står der med en halvveis vellykket middag som nesten ikke smaker noen ting.

- Sitron, både saften og revet sitronskall) er en ingrediens jeg ofte benytter, og som ofte kan «redde» maten, enten det er snakk om saltmat eller søtmat.

Hun sier at hvis maten ikke smaker som den skal, kan det ofte være tilstrekkelig å tilsette noe søtt i form av for eksempel honning, sukker eller en vellagret balsamicoeddik (for eksempel i tomatbaserte retter), eller noe salt i form av salt eller soyasaus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer