Tilbud på mat

Slik sikrer du deg priskupp på dagligvarer

Vi forteller deg hvordan du kan spare penger når du handler mat.

GJØR ET PRISKUPP: Vi viser deg hvordan! Foto: NTB
GJØR ET PRISKUPP: Vi viser deg hvordan! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det fins noen enkle måter å kutte i matbudsjettet på. Vi har samlet tre gode og ikke minst enkle tips, som sørger for at utgiftene går ned for deg som syns litt vel mye av månedsbudsjettet går med til mat og dagligvarer.

#1: Sjekk kilosprisen
Står valget mellom flere varer av samme sort, er det kilos- eller literprisen som røper hva som er billigst, og hvor du får mest for pengene. Den står gjerne i litt mindre skrift ved siden av enhetsprisen på varen. Det er denne du bør sammenligne når valget står mellom flere varer.

#2: Kjøp varer med kort holdbarhet
En del matvarer selges rabattert av dagligvarebutikkene når holdbarhetsdatoen nærmer seg. Du kan dermed spare mye på å kjøpe mat som er satt ned i pris på grunn av kort holdbarhet.

KAN SPISES SAMME DAG: Kjøtt og fisk er blant varene du kan spise samme dag. Foto: NTB
KAN SPISES SAMME DAG: Kjøtt og fisk er blant varene du kan spise samme dag. Foto: NTB Vis mer

Enkelte varer, som kjøtt og fisk, kan du gjerne spise samme dag. Andre varer kan ha holdbarhet langt over best før-datoen, ikke minst gjelder dette tørrvarer og meieriprodukter. Dermed er det ingen fare å kjøpe en vare til halv pris - og ikke bruke den innen best før-datoen.

#3: Bruk matsvinn-app
Tidligere i høst testet vi matsvinn-appen To Good To Go, hvor du også får kjøpt mat fra dagligvarekjedene. Vi fikk svært god valuta for pengene spesielt hos kjeden Joker da i testet forundringsposer fra tre av kjedene.

Du får uansett matvarer som koster mer tilsammen, enn det du betaler totalt for en forundringspose. For de som er lite kresne på hva de spiser, er dette en fin måte å spare penger på.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer