Eggskrelling

Slik skreller du egg til hele familien på 1-2-3

Dette geniale trikset vil spare deg for masse tid!

EGGSKRELLING: En bedre frokost inneholder ofte egg, særlig her til lands. Nordmenn inntar i snitt over 200 egg i året per person. Foto: NTB
EGGSKRELLING: En bedre frokost inneholder ofte egg, særlig her til lands. Nordmenn inntar i snitt over 200 egg i året per person. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er dekket på til en deilig frokost med familien mens morgensolen skinner og du er klar for nok en deilig feriedag. Eggene er kokt og store og små er klare for å innta dagens viktigste måltid.

Du rekker så vidt å komme i gang med eggskrellingen før idyllen slår sprekker. Drømmen er selvsagt at hele seansen blir gjort i en fei, men i stedet blir du sittende og pirke av hver minste lille bit av skallet.

KK har tidligere skrevet om hva som er avgjørende for at egget skal være enkelt å skrelle. Men dette geniale trikset som vi skal introdusere for deg nå vil gjøre frokosten betraktelig raskere å tilberede!

Skrelling av egg

KK har tidligere skrevet om at det lønner seg å ikke bruke de ferskeste eggene når de skal kokes. Det kan nemlig gjøre at skallet sitter bedre og er vanskeligere å løsrive.

– Ferske egg er litt mer utfordrende med tanke på at skallet sitter bedre. Litt eldre egg er altså lettere å skrelle, og de vil ikke gi deg disse kratrene, sa kokk Charlotte Mohn Gaustad til KK tidligere.

Det er særlig ett triks du bør kunne for å unngå at skallet deler seg opp i småbiter og etterlater seg store krater når du først får dem av. Det anbefales å kjøle ned eggene i kaldt vann så fort koketiden er over. Det skal gjøre at laget mellom selvet egget og skallet løser seg fra eggehviten.

Så enkelt er det

Enda mer er det å henge fingrene i dersom hele familien skal spise kokt egg, og kanskje er det vanskelig for de minste barna å skrelle så du tar på deg bryet for dem. Eller kanskje ønsker du å varte opp og gjøre jobben for frokostgjestene for å gjøre litt stas på dem før du serverer maten.

Kok eggene på vanlig måte, hell av mesteparten av vannet og rist kjelen. Da vil eggeskallet løsne og sprekke opp. Klem litt på skallet og riv det av. Se video nedenfor.

- Dette sparer meg for masse tid! skriver Aurora bak videoen og kontoen @tipsogtriksihverdagen.

@tipsogtriksihverdagen Dette er det eneste lifehacket du trenger før 17 mai! Til alle som skal lage 17 mai frokost, lunsj eller middag - det går en hel del egg! Husker dere det virale eggetipsey hvor man tok et egg i et glass og ristet? Jeg skjønte aldri hvorfor man ikke tok alle samtidig og i kjelen man kokte egg?! Dette sparer ihvertfall meg for MASSE tid! #egg #17mai #lifehack #mattips #foodhacks #tipsogtriks #mammatips #fyp #foryou ♬ Boombastic (Hot Shot 2020) - Shaggy

Som tobarnsmor vet hun ett og annet om hvor mye styr og tidspress hverdagen kan by på, og hun ønsker å dele hvordan vi kan få hverdagens gjøremål til å gå litt mer sømløst. Det er tydelig at hun har truffet en nerve med sine tips og enkle løsninger i hverdagen med sine 30 000 nysgjerrige følgere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer