Potettriks

Slik skreller du potetene på rekordtid

Venter du mange gjester til middag? Da bør du prøve dette trikset!

POTETTRIKS: Det finnes et effektivt alternativ til den tradisjonelle måten å skrelle poteter på. Har du prøvd det? FOTO: NTB
POTETTRIKS: Det finnes et effektivt alternativ til den tradisjonelle måten å skrelle poteter på. Har du prøvd det? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det nærmer seg juletider og selskapssesong – en tid som for mange betyr flere gjester rundt middagsbordet. Et stressmoment i mange husstander er å lage middag til hele vennegjengen eller familien. Poteter spiller en sentral rolle i det norske kostholdet, spesielt i julemiddager. Det kan virke som et evighetsprosjekt å skulle skrelle poteter til et titalls mennesker.

Men fortvil ikke – KK har kommet over et genialt triks.

Trikset får vi servert av Kristoffer Tvilde, også kjent som «krisslovesfood», som stadig deler råd om hvordan forlenge holdbarheten på matvarer, kreative måter å spare penger på mat og hvordan bruke opp restematen. Han har tidligere delt med KK hvordan man forlenger salatens holdbarhet og trikset for å få urtene til å holde i ukevis.

Men triksene hans kan også effektivisere matlagingen betraktelig.

Dette gjør du

Ofte skrelles potetene før de blir kokt, men om du derimot skreller dem etter koking, kan det gå veldig mye raskere.

Dette gjør du:

  1. Skjær et snitt hele veien rundt midten av poteten før du koker dem.
  2. Kok potetene med skallet på, og dra skallet av fra hver sin ende. På den måten vil det nærmest skli av – så enkelt er det!

Se video nedenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer