Det nærmer seg juletider og selskapssesong – en tid som for mange betyr flere gjester rundt middagsbordet. Et stressmoment i mange husstander er å lage middag til hele vennegjengen eller familien. Poteter spiller en sentral rolle i det norske kostholdet, spesielt i julemiddager. Det kan virke som et evighetsprosjekt å skulle skrelle poteter til et titalls mennesker.
Men fortvil ikke – KK har kommet over et genialt triks.
Trikset får vi servert av Kristoffer Tvilde, også kjent som «krisslovesfood», som stadig deler råd om hvordan forlenge holdbarheten på matvarer, kreative måter å spare penger på mat og hvordan bruke opp restematen. Han har tidligere delt med KK hvordan man forlenger salatens holdbarhet og trikset for å få urtene til å holde i ukevis.
Men triksene hans kan også effektivisere matlagingen betraktelig.
Dette gjør du
Ofte skrelles potetene før de blir kokt, men om du derimot skreller dem etter koking, kan det gå veldig mye raskere.
Dette gjør du:
- Skjær et snitt hele veien rundt midten av poteten før du koker dem.
- Kok potetene med skallet på, og dra skallet av fra hver sin ende. På den måten vil det nærmest skli av – så enkelt er det!
Se video nedenfor.
På spørsmål om trikset fungerer på alle typer poteter, svarer Tvilde at det vil fungere på de aller fleste.
Tvilde har gitt ut kokeboken «Sparekokeboka», og deler videoer med enkle tips i sosiale medier som skaper stort engasjement.
Matentusiasten har tidligere fortalt til KK at han økte følgerskaren i sosiale medier da han startet TikTok-kontoen som retter seg mot det norske publikumet. I dag har han over 100 000 følgere på TikTok, og videoen har fått over 34 000 likerklikk.

Det beste potetgullet lager du selv

Kokk: - Ikke gjør dette med kyllingfileten
Mer mineraler og kostfibre i skallet
Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog og kostholdsrådgiver for BAMA, har tidligere uttalt til KK at du med fordel kan spise poteten med skallet på.
I skallet sitter det mineraler og ekstra mye kostfiber som blant annet bidrar til lavere blodsukkerstigning, sterkere immunforsvar og bedre fordøyelse.
Men dersom du velger å bruke trikset til Tvilde, kan du likevel gjøre rotfrukten sunnere ved å kjøle den ned etter koking.
– Kalde, kokte poteter omdanner stivelsen til resistent stivelse, noe som betyr færre tilgjengelige kalorier fra karbohydrater til den som spiser. Poteten mister altså kalorier når den avkjøles, sa Arsky den gang.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Med dette trikset får du urtene til å holde i ukevis
