<strong>SUPER GJESTEMAT:</strong> Dette er ikke en helt «ekte» boeuf bourguignon, men nesten, og veldig god! Lager du litt ekstra, er det supert å invitere å invitere gjester på.  Foto: All Over Press
SUPER GJESTEMAT: Dette er ikke en helt «ekte» boeuf bourguignon, men nesten, og veldig god! Lager du litt ekstra, er det supert å invitere å invitere gjester på. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Slowfood! Boeuf à la Bourguignon

Supergod rett som passer perfekt til vennemiddag på fredagskvelden.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 2 1/2 time
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300‒400 g oksekjøtt i terninger
  • litt olje til steking
  • 100 g bacon i små terninger
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 løk skåret i fire
  • 2 gulrøtter i store biter
  • 3 timiankvister
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl oksefond
  • 6 dl vann
  • salt
  • 250 g sjampinjong i skiver
  • 100 g perleløk
  • ¼ sellerirot i miniterninger
  • 2 gulrøtter i miniterninger bladpersille, hakket

Tilbehør

  • potetmos fra torsdag
<strong>TIPS:</strong> Er du hjemme torsdag kveld, kan du lage ferdig denne retten på forhånd, til og med punkt 2. Resten tar ikke så lang tid, selv om du kommer rett fra jobb. Foto: All Over Press
TIPS: Er du hjemme torsdag kveld, kan du lage ferdig denne retten på forhånd, til og med punkt 2. Resten tar ikke så lang tid, selv om du kommer rett fra jobb. Foto: All Over Press Vis mer

1. Brun kjøttet i litt olje i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i bacon, hvitløk, løk, gulrøtter og timian. Stek kort. Tilsett tomatpuré, og la det bli varmt. Hell over vinen, og kok opp. 
Tilsett fond og vann så det dekker innholdet i gryten, og la det hele småkoke under lokk i 1½‒2 timer. Sjekk underveis om det er nok væske.  

2. Sil så sausen over i en ren gryte. Ta opp kjøttet, og ha det i den samme gryten. Kok opp igjen til sausen er tykk og kjøttet helt mørt.  

3. Ha potetmosen i et ildfast fat, og stek den på 220° til den er gyllen og gjennomvarm. Stek imens sjampinjongen gyllen i en panne. Krydre med salt.  

4. Ha perleløk oppi gryten med kjøtt, og la småkoke i 4‒5 minutter. Tilsett selleri og gulrot, og småkok videre i 1 minutt. Ha i sjampinjongen, smak til med salt. Serveres med én gang, sammen med varm potetmos og et dryss hakket bladpersille.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer