Eplekake oppskrift

Små eplepaier med marsipan og vaniljekrem

Her har du en vri på den tradisjonelle eplekaka.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Små eplepaier med marsipan og vaniljekrem

4 personer
Tid: 30 min
Hviletid: 90 min
Steketid: 30 min

Ingredienser
Mørdeig

75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg
150 g hvetemel

Marsipanfyll
100 g marsipan
1 ts vaniljesukker
½ ts malt ingefær
50 g mykt smør
1 egg
4 porsjonspaiformer med løs bunn, 10 cm i diameter

Eplefyll
2 røde epler
2 ts sukker

Vaniljekrem
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

1. Mørdeig: Rør mykt smør sammen med melis og salt i en bolle. Rør i egget. Tilsett mel, og samle deigen med hendene uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plast­folie, og legg den i kjøleskapet i 1 time. Kjevle mørdeigen ut på et meldrysset bord, og stikk ut sirkler som passer med størrelsen på paiformene dine. Kle paiformene med deigsirklene, og skjær bort overskytende deig. Sett paiformene i fryseren i ½ time.
2. Marsipanfyll: Riv marsipan grovt på et rivjern, og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker, ingefær og smør i en skål. Tilsett egg, og pisk til fyllet er ensartet. Fordel marsipanfyllet i de kalde paibunnene.
3. Eplefyll: Skru ovnen på 175°. Skyll eplene, skjær dem i halve, fjern kjernehuset, og skjær eplene i ­tynne skiver. Fordel eplene oppå marsipanfyllet, og dryss litt sukker over. Stek paiene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennom­stekte. Avkjøl på en rist.
4. Vaniljekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til krem med en elektrisk ­pisker. Server de lune eplepaiene med vaniljekremen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer