Små eplepaier med marsipan og vaniljekrem
4 personer
Tid: 30 min
Hviletid: 90 min
Steketid: 30 min
Ingredienser
Mørdeig
75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg
150 g hvetemel
Marsipanfyll
100 g marsipan
1 ts vaniljesukker
½ ts malt ingefær
50 g mykt smør
1 egg
4 porsjonspaiformer med løs bunn, 10 cm i diameter
Eplefyll
2 røde epler
2 ts sukker
Vaniljekrem
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Oppskrift: Ostekake med en vri!
Slik gjør du
1. Mørdeig: Rør mykt smør sammen med melis og salt i en bolle. Rør i egget. Tilsett mel, og samle deigen med hendene uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time. Kjevle mørdeigen ut på et meldrysset bord, og stikk ut sirkler som passer med størrelsen på paiformene dine. Kle paiformene med deigsirklene, og skjær bort overskytende deig. Sett paiformene i fryseren i ½ time.
2. Marsipanfyll: Riv marsipan grovt på et rivjern, og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker, ingefær og smør i en skål. Tilsett egg, og pisk til fyllet er ensartet. Fordel marsipanfyllet i de kalde paibunnene.
3. Eplefyll: Skru ovnen på 175°. Skyll eplene, skjær dem i halve, fjern kjernehuset, og skjær eplene i tynne skiver. Fordel eplene oppå marsipanfyllet, og dryss litt sukker over. Stek paiene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på en rist.
4. Vaniljekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til krem med en elektrisk pisker. Server de lune eplepaiene med vaniljekremen.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
