Miniterter med vaniljekrem og bær
Tid: 30 minutter
Hviletid: 1 time
Antall: 8 stk.
Ingredienser
175 g Digestive-kjeks
75 g mandler
75 g smør
75 g hvit sjokolade
8 muffinsformer av silikon
8 muffinsformer av papir
Vaniljekrem
250 g mascarpone
1 ts vaniljepasta
50 g melis
skall og saft av 1/2 usprøytet appelsin
150 g gresk yoghurt 10 %
Til servering
250 g friske blåbær og bjørnebær
1. Hakk kjeks og mandler fint, f.eks. i en food-processor. Smelt smør ved middels varme i en kjele. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den i smøret under omrøring. Rør kjeks og mandler godt sammen med sjokoladesmøret. Fordel kjeksmassen i 8 muffinsformer av silikon.
2. Plasser 1 muffinsform av papir oppå hver silikonmuffinsform, og trykk lett ned, så avtrykket av papirformen kan ses i kjeksdeigen. Fjern papirmuffinsformene, og sett kjeksmassen kjølig i ca. 1 time.
3. Vaniljekrem: Pisk mascarpone, vaniljepasta, melis, finrevet appelsinskall og appelsinsaft sammen med en elpisker til en tykk og luftig krem. Vend i yoghurten. Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den skal brukes.
4. Servering: Pill forsiktig kjeksbunnene ut av muffinsformene, og fyll dem med vaniljekrem. Pynt med friske bær.
