FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Terte:

Små & gode

Disse tertene er knasende søte og fylt med den deiligste vaniljekrem.

Publisert

Miniterter med vaniljekrem og bær

Tid: 30 minutter
Hviletid: 1 time
Antall: 8 stk.

Ingredienser
175 g Digestive-kjeks
75 g mandler
75 g smør
75 g hvit sjokolade
8 muffinsformer av silikon
8 muffinsformer av papir

Vaniljekrem
250 g mascarpone
1 ts vaniljepasta
50 g melis
skall og saft av 1/2 usprøytet appelsin
150 g gresk yoghurt 10 %

Til servering
250 g friske blåbær og bjørnebær

1. Hakk kjeks og mandler fint, f.eks. i en food-processor. Smelt smør ved middels varme i en kjele. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den i smøret under omrøring. Rør kjeks og mandler godt sammen med sjokoladesmøret. Fordel kjeksmassen i 8 muffinsformer av silikon.
2. Plasser 1 muffinsform av papir oppå hver silikonmuffinsform, og trykk lett ned, så avtrykket av papirformen kan ses i kjeksdeigen. Fjern papirmuffinsformene, og sett kjeksmassen kjølig i ca. 1 time.
3. Vaniljekrem: Pisk mascarpone, vaniljepasta, melis, finrevet appelsinskall og appelsinsaft sammen med en elpisker til en tykk og luftig krem. Vend i yoghurten. Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den skal brukes.
4. Servering: Pill forsiktig kjeksbunnene ut av muffinsformene, og fyll dem med vaniljekrem. Pynt med friske bær.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer