MORSOM VRI: Alles helgefavoritt passer godt på lillelørdag. Foto: All Over Press
MORSOM VRI: Alles helgefavoritt passer godt på lillelørdag. Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Små grove tomatpizzaer

Sunn og god vri på helgefavoritten!

Tid beregnet på denne retten: 75 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 25 g gjær
  • 2½ dl fingervarmt vann (37°C)
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • ¼ dl olivenolje
  • 250 g grovt mel, f.eks. rugmel
  • 100‒150 g hvetemel
  • litt mel til utkjevling

 

I tillegg:

  • olivenolje
  • 1 dl hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • salt og pepper
  • 250 g fersk mozzarella
  • 200 g cherrytomater, skåret i to
  • 100 g svarte oliven
  • revet basilikum
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • revet parmesan
Her kan du variere fyllet etter smak. Foto: All Over Press
Her kan du variere fyllet etter smak. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett salt, sukker og olivenolje. Rør inn alt rugmelet, og hvetemel etter behov. La deigen heve et lunt sted i 30‒45 minutter. Sett ovnen på 250°C. Del deigen i 4 biter, og rull hver deigbit ut til små tykke pizzabunner. Pensle bunnene med olivenolje.

2. Rør hakkede tomater med hvitløk, salt og pepper, og fordel sausen på pizzaene. Topp med ost, og stek pizzaene i den varme ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.

3. Imens vender du tomater, oliven og basilikum med olivenolje, salt og pepper. Topp de varme pizzaene med tomatsalat og revet parmesan, og server straks.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: