Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Gateau Marcel-kake som smelter på tungen
Tid: 45 minutter / Avkjøling: 2 timer / Baketid: 25–30 minutter / Antall personer: 6
De yndige porsjonstertene kan bakes i god tid, så de bare skal lunes i ovnen rett før servering.
Dette trenger du:
- 3 pærer
- 2 ts rørsukker til dryss
Mørdeig med ingefær:
- 100 g mykt smør + litt til formene
- 60 g melis
- Korn av ½ vaniljestang
- ½ ts malt ingefær
- 1 klype salt
- 1 egg
- 25 g mandelmel
- 175 g hvetemel
- 6 små terteformer, 10 cm i diameter
Mandelkrem:
- 100 g mykt smør
- 70 g sukker
- Frø av ½ vaniljestang
- 1 egg
- 100 g mandelmel
- 2 cm frisk ingefær
Til servering:
- 1 ss melis
- 6 ss crème fraîche lett
Slik gjør du:
- Mørdeig med ingefær: Rør mykt smør sammen med melis, vaniljekorn, ingefær og salt i en bolle. Rør egget i. Tilsett mandel- og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen. Hvis deigen eltes for mye, blir den mindre sprø. Pakk deigen inn i husholdningsfilm, og sett kjølig i en time. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord.
- Stikk mørdeigen ut i seks sirkler med en utstikker eller et glass som er litt større i omkretsen enn terteformene. Bekle de smurte terteformene med deigen, og sett dem i fryseren i minst en time.
- Mandelkrem: Pisk mykt smør, sukker, vaniljekorn og egg sammen . Vend mandelmel i med en skje. Skrell ingefærstykket, riv det på den fine siden av et rivjern, og rør det i mandel- kremen.
- Fordel mandelkremen i et jevnt lag på de kalde, ubakte tertebunnene.
- Sett ovnen på 180 °. Skrell pærene, del dem i to, og fjern kjernehuset. Skjær tynne skiver loddrett ned igjennom de halve pærene, men la dem fortsatt henge sammen i toppen.
- Trekk pæreskivene litt fra hverandre som en vifte, men pass på at de ikke går fra hverandre i toppen. Legg en pærevifte på hver tærte, og press dem lett ned i mandelkremen. Dryss et tynt lag rørsukker over. Bak tertene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gylne. 7 Servering: Sikt litt melis over de lett avkjølte pæretertene, og server dem helst nybakte og lune med kald crème fraîche til.