Terte:

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Server gjerne vaniljeis til denne lune terten - det smaker helt nydelig.

TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft
TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Tid: 45 minutter / Avkjøling: 2 timer / Baketid: 25–30 minutter / Antall personer: 6

De yndige porsjonstertene kan bakes i god tid, så de bare skal lunes i ovnen rett før servering.

Dette trenger du:

  • 3 pærer
  • 2 ts rørsukker til dryss

Mørdeig med ingefær:

  • 100 g mykt smør + litt til formene
  • 60 g melis
  • Korn av ½ vaniljestang
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvetemel
  • 6 små terteformer, 10 cm i diameter

Mandelkrem:

  • 100 g mykt smør
  • 70 g sukker
  • Frø av ½ vaniljestang
  • 1 egg
  • 100 g mandelmel
  • 2 cm frisk ingefær

Til servering:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer