TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft
TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft
Terte:

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Server gjerne vaniljeis til denne lune terten - det smaker helt nydelig.

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Tid: 45 minutter / Avkjøling: 2 timer / Baketid: 25–30 minutter / Antall personer: 6

De yndige porsjonstertene kan bakes i god tid, så de bare skal lunes i ovnen rett før servering.

Dette trenger du:

  • 3 pærer
  • 2 ts rørsukker til dryss

Mørdeig med ingefær:

  • 100 g mykt smør + litt til formene
  • 60 g melis
  • Korn av ½ vaniljestang
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvetemel
  • 6 små terteformer, 10 cm i diameter

Mandelkrem:

  • 100 g mykt smør
  • 70 g sukker
  • Frø av ½ vaniljestang
  • 1 egg
  • 100 g mandelmel
  • 2 cm frisk ingefær

Til servering:

  • 1 ss melis
  • 6 ss crème fraîche lett

Slik gjør du:

  1. Mørdeig med ingefær: Rør mykt smør sammen med melis, vaniljekorn, ingefær og salt i en bolle. Rør egget i. Tilsett mandel- og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen. Hvis deigen eltes for mye, blir den mindre sprø. Pakk deigen inn i husholdningsfilm, og sett kjølig i en time. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord.
  2. Stikk mørdeigen ut i seks sirkler med en utstikker eller et glass som er litt større i omkretsen enn terteformene. Bekle de smurte terteformene med deigen, og sett dem i fryseren i minst en time.
  3. Mandelkrem: Pisk mykt smør, sukker, vaniljekorn og egg sammen . Vend mandelmel i med en skje. Skrell ingefærstykket, riv det på den fine siden av et rivjern, og rør det i mandel- kremen.
  4. Fordel mandelkremen i et jevnt lag på de kalde, ubakte tertebunnene.
  5. Sett ovnen på 180 °. Skrell pærene, del dem i to, og fjern kjernehuset. Skjær tynne skiver loddrett ned igjennom de halve pærene, men la dem fortsatt henge sammen i toppen.
  6. Trekk pæreskivene litt fra hverandre som en vifte, men pass på at de ikke går fra hverandre i toppen. Legg en pærevifte på hver tærte, og press dem lett ned i mandelkremen. Dryss et tynt lag rørsukker over. Bak tertene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gylne. 7 Servering: Sikt litt melis over de lett avkjølte pæretertene, og server dem helst nybakte og lune med kald crème fraîche til.
 1. 1.  2. 2.  3. 3.  4. 4.  5. 5.  6. 6.
undefined
Til forsiden