TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft
TERTE: Du kan enkelt lage ditt eget mandelmel. Smutt mandlene. Rist dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter. Avkjøl. Kjør mandlene til mel i en blender eller minihakker. FOTO: Betina Hastoft
Terte:

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Server gjerne vaniljeis til denne lune terten - det smaker helt nydelig.

Små pæreterter med ingefær og mandelkrem

Tid: 45 minutter / Avkjøling: 2 timer / Baketid: 25–30 minutter / Antall personer: 6

De yndige porsjonstertene kan bakes i god tid, så de bare skal lunes i ovnen rett før servering.

Dette trenger du:

  • 3 pærer
  • 2 ts rørsukker til dryss

Mørdeig med ingefær:

  • 100 g mykt smør + litt til formene
  • 60 g melis
  • Korn av ½ vaniljestang
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvetemel
  • 6 små terteformer, 10 cm i diameter

Mandelkrem:

  • 100 g mykt smør
  • 70 g sukker
  • Frø av ½ vaniljestang
  • 1 egg
  • 100 g mandelmel
  • 2 cm frisk ingefær

Til servering:

  • 1 ss melis
  • 6 ss crème fraîche lett

Slik gjør du:

  1. Mørdeig med ingefær: Rør mykt smør sammen med melis, vaniljekorn, ingefær og salt i en bolle. Rør egget i. Tilsett mandel- og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen. Hvis deigen eltes for mye, blir den mindre sprø. Pakk deigen inn i husholdningsfilm, og sett kjølig i en time. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord.
  2. Stikk mørdeigen ut i seks sirkler med en utstikker eller et glass som er litt større i omkretsen enn terteformene. Bekle de smurte terteformene med deigen, og sett dem i fryseren i minst en time.
  3. Mandelkrem: Pisk mykt smør, sukker, vaniljekorn og egg sammen . Vend mandelmel i med en skje. Skrell ingefærstykket, riv det på den fine siden av et rivjern, og rør det i mandel- kremen.
  4. Fordel mandelkremen i et jevnt lag på de kalde, ubakte tertebunnene.
  5. Sett ovnen på 180 °. Skrell pærene, del dem i to, og fjern kjernehuset. Skjær tynne skiver loddrett ned igjennom de halve pærene, men la dem fortsatt henge sammen i toppen.
  6. Trekk pæreskivene litt fra hverandre som en vifte, men pass på at de ikke går fra hverandre i toppen. Legg en pærevifte på hver tærte, og press dem lett ned i mandelkremen. Dryss et tynt lag rørsukker over. Bak tertene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gylne. 7 Servering: Sikt litt melis over de lett avkjølte pæretertene, og server dem helst nybakte og lune med kald crème fraîche til.
 1.  Foto: undefined 1. Foto: undefined 2.  Foto: undefined 2. Foto: undefined 3.  Foto: undefined 3. Foto: undefined 4.  Foto: undefined 4. Foto: undefined 5.  Foto: undefined 5. Foto: undefined 6.  Foto: undefined 6. Foto: undefined
undefined
Til forsiden