Oppskrift:

Smak av sommer

Så snart de første rabarbraene titter frem, er det viktig å være rask og trylle dem om til en lekker trifli.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Rabarbratrifli med mandelknas

Ingredienser250 g rabarbra½ vaniljestang125 g sukker

Vaniljekrem1 vaniljestang2 egg2 ss sukker2 ss maisenna½ sitron3,5 dl melk1,5 dl kremfløte

Mandelknas75 g sukker25 g smør½ vaniljestang½ sitron50 g mandelsplitter75 g vaniljekjeks100 g hvit sjokolade

Til servering1 dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Rens rabarbraene, og skjær dem i mindre biter. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Kok lang­somt opp rabarbra, vaniljefrø, den tomme vanilje­belgen og sukker opp i en kjele. La det koke til rabar­bra­bitene er møre. Fjern vaniljebelgen, og la kompotten avkjøles.2. Vaniljekrem: Flekk vanilje­stangen, og skrap ut frøene. Pisk egg, sukker, vaniljefrø og maisenna sammen i en kasserolle. Riv sitronskallet, og bland det med eggemassen i kasserollen. Tilsett melk, og la det koke langsomt opp, under konstant røring, til kremen er tykk og kremete. Sett kremen til avkjøling. Og avkjøl i kjøleskap.3. Pisk fløten til skum, og vend det forsiktig i den kalde kremen.4. Mandelknas: Smelt sukkeret i en panne ved lav varme. Tilsett smør, og la det bruse opp. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Riv sitron­skallet. Bland mandelsplitter, knuste vaniljekjeks og vanilje­-frø i karamellen i pannen, og vend forsiktig rundt til det karamelliserer.5. Ta pannen av varmen, tilsett sitronskall og sjokolade, og vend det godt sammen. Fordel blandingen på en bit bake­papir, og la det avkjøles.6. Anrett kompott, mandelknas og vaniljekrem lagvis i glass. Pisk fløten til skum, fordel det oppå dessertene sammen med mandelknas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer