Oppskrift:

Smak av sommer

Så snart de første rabarbraene titter frem, er det viktig å være rask og trylle dem om til en lekker trifli.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Rabarbratrifli med mandelknas

Ingredienser
250 g rabarbra
½ vaniljestang
125 g sukker

Vaniljekrem
1 vaniljestang
2 egg
2 ss sukker
2 ss maisenna
½ sitron
3,5 dl melk
1,5 dl kremfløte

Mandelknas
75 g sukker
25 g smør
½ vaniljestang
½ sitron
50 g mandelsplitter
75 g vaniljekjeks
100 g hvit sjokolade

Til servering
1 dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Rens rabarbraene, og skjær dem i mindre biter. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Kok lang­somt opp rabarbra, vaniljefrø, den tomme vanilje­belgen og sukker opp i en kjele. La det koke til rabar­bra­bitene er møre. Fjern vaniljebelgen, og la kompotten avkjøles.
2. Vaniljekrem: Flekk vanilje­stangen, og skrap ut frøene. Pisk egg, sukker, vaniljefrø og maisenna sammen i en kasserolle. Riv sitronskallet, og bland det med eggemassen i kasserollen. Tilsett melk, og la det koke langsomt opp, under konstant røring, til kremen er tykk og kremete. Sett kremen til avkjøling. Og avkjøl i kjøleskap.
3. Pisk fløten til skum, og vend det forsiktig i den kalde kremen.
4. Mandelknas: Smelt sukkeret i en panne ved lav varme. Tilsett smør, og la det bruse opp. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Riv sitron­skallet. Bland mandelsplitter, knuste vaniljekjeks og vanilje­-frø i karamellen i pannen, og vend forsiktig rundt til det karamelliserer.
5. Ta pannen av varmen, tilsett sitronskall og sjokolade, og vend det godt sammen. Fordel blandingen på en bit bake­papir, og la det avkjøles.
6. Anrett kompott, mandelknas og vaniljekrem lagvis i glass. Pisk fløten til skum, fordel det oppå dessertene sammen med mandelknas.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer