Rabarbratrifli med mandelknas
Ingredienser
250 g rabarbra
½ vaniljestang
125 g sukker
Vaniljekrem
1 vaniljestang
2 egg
2 ss sukker
2 ss maisenna
½ sitron
3,5 dl melk
1,5 dl kremfløte
Mandelknas
75 g sukker
25 g smør
½ vaniljestang
½ sitron
50 g mandelsplitter
75 g vaniljekjeks
100 g hvit sjokolade
Til servering
1 dl kremfløte
Slik gjør du:
1. Rens rabarbraene, og skjær dem i mindre biter. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Kok langsomt opp rabarbra, vaniljefrø, den tomme vaniljebelgen og sukker opp i en kjele. La det koke til rabarbrabitene er møre. Fjern vaniljebelgen, og la kompotten avkjøles.
2. Vaniljekrem: Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Pisk egg, sukker, vaniljefrø og maisenna sammen i en kasserolle. Riv sitronskallet, og bland det med eggemassen i kasserollen. Tilsett melk, og la det koke langsomt opp, under konstant røring, til kremen er tykk og kremete. Sett kremen til avkjøling. Og avkjøl i kjøleskap.
3. Pisk fløten til skum, og vend det forsiktig i den kalde kremen.
4. Mandelknas: Smelt sukkeret i en panne ved lav varme. Tilsett smør, og la det bruse opp. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Riv sitronskallet. Bland mandelsplitter, knuste vaniljekjeks og vanilje-frø i karamellen i pannen, og vend forsiktig rundt til det karamelliserer.
5. Ta pannen av varmen, tilsett sitronskall og sjokolade, og vend det godt sammen. Fordel blandingen på en bit bakepapir, og la det avkjøles.
6. Anrett kompott, mandelknas og vaniljekrem lagvis i glass. Pisk fløten til skum, fordel det oppå dessertene sammen med mandelknas.