Dessert:

Småkaker med appelsin, tranebær og pekannøtter

Disse kakene passer perfekt til juletida.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Småkaker med appelsin, tranebær og pekannøtter

Antall: 60 stk.
Tid: 20 min
Frysetid: 1 time
Steketid: 12 min

Ingredienser
1 vaniljestang
½ usprøytet appelsin
300 g hvetemel
125 g melis
1 klype salt
200 g smør
75 g tørkede tranebær
75 g pekannøtter

Slik gjør du

1. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Riv appelsin­skallet fint. Bland mel, melis, salt, smør, vaniljefrø og appelsinskall sammen i en food processor, og kjør det sammen til en smuldrete deig.
2. Hakk tranebær og pekannøtter grovt, og hell dem i deigen. Samle deigen med hendene til den er ensartet. Form deigen til 2 ruller som er ca. 5 cm tykke. Pakk dem inn i plastfolie, og legg dem i fryseren i minst 1 time. Skru ovnen på 180°. Skjær kakedeigen i skiver på ca. 7 millimeters tykkelse, og fordel dem på stekeplater med bakepapir.
3. Stek kakene i ovnen i ca. 12 ­minutter, til de er lett gylne. Avkjøl dem helt på rist, og oppbevar dem i en lufttett kakeboks.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer