Spyd med orientalsk kylling og gulrotsalat Foto: All Over Press
Spyd med orientalsk kylling og gulrotsalat Foto: All Over Press Vis mer

Grilling

#Smakavsommer: 5 fristende retter du lager på grillen

Pass på at grillen er skikkelig god å varm hvis du bruker kullgrill. Kullene skal bli helt grå, før den er varm nok til å starte grillingen.

Publisert

Meterologene lover godvær til helga og med mange fridager er det en utmerket anledning til å sette fram utemøbler og ta ut grillen.


Spyd med orientalsk kylling og gulrotsalat
(4 porsjoner)
600 g kyllingfilet
8 trespyd
Marinade:
1 ss sesamolje
saft av 1 appelsin
1 ss ristet fennikelfrø
saft og skall av 1 lime
1 hakket hvitløkbåt
salt
nykvernet pepper
Gulrotsalat:
4 gulrøtter
4 mørkerøde gulrøtter
1/2 bunt kjørvel
Krydderris:
4 dl kokt ris
2 ss solsikkeolje til steking
1 ss gurkemeie
salt
nykvernet pepper
1. Skjær kyllingfileten i grove biter. Rør ingrediensene til marinaden sammen. Hell halvparten av marinaden i en bolle, legg i kyllingen og la det stå i ca. 15 minutter.
2. Kok risen etter anvisning på pakken. Varm opp pannen med solsikkeolje og stek gurkemeie og den kokte risen i oljen til det blir sprøtt.
3. Skrell gulrøtter og høvle dem på langs i avlange strimler med en tynn skreller. Bland gulrøttene sammen med resten av marinaden og dryss med kjørvel.
4. Varm opp grillen slik at den er god og varm. Tre kyllingbitene på spyd og grill dem 5-7 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Server med gulrotsalat og krydret ris.

Grønne baconstenger Foto: All Over Press
Grønne baconstenger Foto: All Over Press Vis mer

Grønne baconstenger

Lammekoteletter med agurksalat og stekte poteter  Foto: All Over Press
Lammekoteletter med agurksalat og stekte poteter Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
8 grønne asparges
8 vårløk
8 skiver bacon
1 dl majones
1/2 dl creme fraiche
1 ss sennep
salt
pepper
1. Skyll asparges og vårløk. Knekk av den nederste delen av aspargesstengene Rens vårløken og skjær av topp og bunn, og ta vare på dette. Surr en skive bacon rundt en asparges og en vårløk og gjenta dette med alle.
2. Varm opp grillen og grill stengene ved godt varme noen noen minutter rundt det hele til alt er pent grillet.
3. Bruk resten av vårløken og finhakk den og bland med majones, creme fraiche og sennep. Smak dressingen til med salt og pepper og server den til baconstengene.

Grillede lammekoteletter med agurksalat og stekte poteter

Pepperbiff med grillede grønnsaker og dipp Foto: All Over Press
Pepperbiff med grillede grønnsaker og dipp Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
8 små lammekoteletter
1 hvitløkbåt
1 ts hele spisskummen
1 ts pepperkorn
1 ts tørkede chiliflak
1 bunt mynte
4 ss olivenolje
Agurksalat:
1 agurk
1 ss salt
4 ss sukker
2 dl hvitvinseddik
nykvernet pepper
Stekte poteter:
500 g poteter
2 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1. Ta kotelettene ut av kjøleskapet og la de ligge i romtemperatur. Rens hvitløk og knus i en morter sammen med spisskummen, pepper og chili. Plukk mynten fra stilken, men gjem noen til pynt. Knus myntebladene i morteren sammen med olje og de øvrige krydderne. pensle kotelettene med krydderblandignen og la de trekke i minst 1/2 time.
2. Skyll agurken og skjær den i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel. Legg skivene i en skål, dryss med salt og sukker, og hell eddiken over. Dekk skålen med plastfilm og la det trekke i 1/2 time. Rør rundt i agurksalaten og krydre med salt og pepper før servering.
3. Sett ovnen på 200°. Skrubb potetene og skjær dem i skiver. Fordel dem i en langpanne med bakepapir. Drypp med olje og krydre med salt og pepper. Bak potetene sprø i ovnen i ca. 20 minutter.
4. Grill lammekotelettene på en god og varm grill 3-4 minutter på hver side. De kan gjerne være rosa i midten. Server kotelettene sammen med de stekte potetene og agurksalaten. Pynt med mynte.

Pepperbiff med grillet grønt og paprikadressing

Appelsinsalat med squash Foto: All Over Press
Appelsinsalat med squash Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
4 pepperbiffer, á 150 g
olje til steking
Grillet grønt:
2 pak choi
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 squash
4 sjalottløk
olje til grilling
Paprikadressing:
2 dl  gresk yoghurt
2 ss sterk paprikapulver
1 hvitløkbåt
salt
nykvernet pepper
Servering:
4 skiver godt brød
1. Stek biffene på varm grill ca. 2-3 minutter på hver side alt etter hvor mye du ønsker kjøttet skal være stekt. La biffene hvile under aluminiumsfolie noen minutter før servering.
2. Skyll alle grønnsakene. Skjær pak choi i fire, del paprika i 4 og ta ut frøene. Skjær squash i skiver på langs. Rens sjalottløkene og skjær dem i to på langs. Pensle olje over grønnsakene og grill dem raskt på varm grill og pass på at det ikke ble for mye stekt.
3. Rør yoghurt sammen med paprika, finhakket hvitløk, salt og pepper.
4. Grill brødskivene på begge sider på en god og varm grill. Server brødet til biffen sammen med grønnsakene og dippen.

Oransje squashsalat

(4 porsjoner)
1-2 squash
2-3 appelsiner
1 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
1 lime
50-75 g hasselnøtter
1. Skyll squashen og skjær av endene. Skrell den med julienneskreller i lange strimler.
2. Skrell appelsinene med en skarp kniv helt inn til kjøttet, slik at hvite hinner fjernes.
3. Fileter appelsinene og hell saften over squashstrimlene som er blandet med  appelsinfileten, sesamolje og -frø. 
4. Anrett salaten med revet limeskall og hakkede hasselnøtter.

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer