Snickerskake med karamell og peanøtter
Tid: 1 time
Steketid: 15 min
Avkjøling: Minst 6 timer
Ingredienser
Mørdeig
75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg
30 g mandelmel
125 g hvetemel
1 paiform, 24 cm i diameter
Karamellfyll
150 g smør
185 g sukker
75 g mørk sirup
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g salte peanøtter
Topping
100 g melkesjokolade
1 ts rapsolje
50 g salte peanøtter
ev. sjokoladekuler til pynt
ev. spiselig gullstøv

Denne stekeovn-tabben kan potensielt ødelegge kaka
Slik gjør du
1. Mørdeig: Rør smør, melis og salt sammen i en skål. Rør i egg. Tilsett mandelmel og hvetemel, og elt deigen forsiktig sammen med hendene. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og kle en paiform med deigen. Sett paibunnen i fryseren i 1 time. Skru ovnen på 175°. Stek den kalde paibunnen i ovnen i 15–20 minutter, til den er lett gyllen, og avkjøl den på en rist.
2. Karamellfyll: Bland smør, sukker, sirup, fløte og vaniljesukker sammen i en gryte, og la det koke opp. Skru ned til middels varme, og kok blandingen i ca. 20 minutter under omrøring til karamellen når en temperatur på 120° (bruk steketermometer). Dryss peanøtter i paibunnen, hell karamellen over, og sett paien i kjøleskapet i minst 4 timer, til karamellen er blitt helt kald og skjærefast.
3. Topping: Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Tilsett olje, og rør sjokolademassen sammen til den er blank og ensartet. Fordel sjokoladen i et tynt lag oppå den kalde kaken, og pynt med grovhakkede peanøtter og eventuelt små karamellkuler og spiselig gullstøv. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har satt seg.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Gjør du denne vanlige steketabben?
