Koldskål med jordbær og havrecrumble
4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Steketid, crumble: 10 minutter
Ingredienser
4 eggeplommer
6 ss melis
frø av 1 vaniljestang
saft og skall av 1/2 usprøytet sitron
3 dl kulturmelk
1 l skummet kulturmelk
Havrecrumble
50 g hvetemel
50 g havregryn
50 g brunt sukker
1/4 ts salt
50 g smør
Myntesukker
1 dl sukker
1 potte frisk mynte
skall av 1 usprøytet lime
Til servering
400 g jordbær
1. Pisk eggeplommer, melis, vaniljefrø, sitronsaft og finrevet sitronskall til det blir tykt og kremete med en stavmikser. Vend i kulturmelk. Rør i skummet kulturmelk. Sett koldskålen i kjøleskap inntil servering.
2. Havrecrumble: Sett ovnen på 160°. Bland mel, havregryn, sukker og salt, og smuldre i smøret med fingrene. Fordel blandingen på en bakeplate kledd med bakepapir, og sett den i ovnen i 10 minutter, til det blir gyllent. Avkjøl.
3. Myntesukker: Kjør sammen sukker, mynteblader og revet limeskall i en blender. La det tørke i 15 minutter på bakepapir på en tallerken.
4. Servering: Rens, og halver jordbærene. Fordel dem i fire dype tallerkener, og hell koldskål over. Dryss over havrecrumble og myntesukker, og server.
