Koldskål er en klassisk dansk sommerdessert. FOTO: Betina Hastoft
Koldskål er en klassisk dansk sommerdessert. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift:

Sommer i en skål

Gi denne danske klassikeren ekstra kjærlighet med sprøristet crumble, knasende myntesukker og friske jordbær.

Publisert

Koldskål med jordbær og havrecrumble

4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Steketid, crumble: 10 minutter

Ingredienser
4 eggeplommer
6 ss melis
frø av 1 vaniljestang
saft og skall av 1/2 usprøytet sitron
3 dl kulturmelk
1 l skummet kulturmelk

Havrecrumble
50 g hvetemel
50 g havregryn
50 g brunt sukker
1/4 ts salt
50 g smør

Myntesukker
1 dl sukker
1 potte frisk mynte
skall av 1 usprøytet lime

Til servering
400 g jordbær

1. Pisk eggeplommer, melis, vaniljefrø, sitronsaft og finrevet sitronskall til det blir tykt og kremete med en stavmikser. Vend i kulturmelk. Rør i skummet kulturmelk. Sett koldskålen i kjøleskap inntil servering.

2. Havrecrumble: Sett ovnen på 160°. Bland mel, havregryn, sukker og salt, og smuldre i smøret med fingrene. Fordel blandingen på en bakeplate kledd med bakepapir, og sett den i ovnen i 10 minutter, til det blir gyllent. Avkjøl.

3. Myntesukker: Kjør sammen sukker, mynteblader og revet limeskall i en blender. La det tørke i 15 minutter på bakepapir på en tallerken.

4. Servering: Rens, og halver jordbærene. Fordel dem i fire dype tallerkener, og hell koldskål over. Dryss over havrecrumble og myntesukker, og server.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer