JORDBÆR: Bruk sommerens siste jordbær i disse deilige oppskriftene. FOTO: NTB Scanpix
JORDBÆR: Bruk sommerens siste jordbær i disse deilige oppskriftene. FOTO: NTB Scanpix
Jordbær:

Sommerens siste bær

Utnytt jordbærene til det fulle med disse herlige oppskriftene.

Ostekake 4 personer

Ingredienser:

Kakebunn:

  • 200 g kavring
  • 75 g smør
  • skallet av 1 sitron
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

  • 4 gelatinplater
  • 1 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kulturmelk
  • saft og skall av 2 lime
  • 200 g mascarponeost
  • 30 g melis

Pynt:

  • 250 g jordbær

Slik gjør du:

  1. Knus kavring til små smuler, og smelt smøret. Bland smuler og smør med finrevet sitronskall og vaniljesukker. Fordel massen i en kakeform (ca. 18 cm) kledd med bakepapir. Sett formen kaldt.
  2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter.
  3. Varm melken opp til kokepunktet. Tilsett sukker, og rør til det er løst opp. Hell over i en bolle, og tilsett frøene fra vaniljestang og selve stangen.
  4. Ta gelatinen ut av det kalde vannet, og ha den over i den varme melken. Rør inn kulturmelken og revet limeskall.
  5. Bland mascarpone, limesaft og melis i en ny skål. Tilsett det i melkeblandingen.
  6. Fordel kremostfyllet over den kalde kakebunnen og sett på kjøl i minimum 4 timer.
  7. Pynt med jordbær før servering.

LES OGSÅ: Denne kaken er søt, salt og sprø - og perfekt til ettermiddagskaffen!

FOTO: All Over Press
FOTO: All Over Press Vis mer

Cupcakes med kremostglasur

12 stykker

Ingredienser:

Muffins:

  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Glasur:

  • 250 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g kremost naturell
  • 3 ss melis

Pynt:

  • 125 g jordbær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Begynn med muffinsdeigen. Visp smør, sukker og vaniljesukker lyst. Tilsett eggene ett og ett. Vend inn mel og bakepulver, og visp sammen alt til en jevn deig.
  3. Fordel deigen i 12 muffinsformer, gjerne av papir. Stek dem i ovnen i ca 20 minutter til de har en fin og litt gyllen farge.
  4. Skyll og rens jordbærene til glasuren. Ha bær og sukker i en mikser, og kjør til en puré. Sil pureen, og ha den flytende delen i en kjele. Kok i 10 minutter på svak varme under omrøring til konsistensen er tykk. Avkjøl helt.
  5. Visp smør og kremosten til glasur. Tilsett jordbærsausen når den er kald, og pisk til du har en luftig masse. Tilsett melis, og visp i rundt 5 minutter.
  6. Ha glasuren i en glasurpose, og pynt muffinsene med glasur og jordbær.

LES OGSÅ: Sitrussalat med granateple, grapefrukt og appelsiner

FOTO: All Over Press
FOTO: All Over Press Vis mer

Frisk cocktail

4 personer

Ingredienser:

  • 3 dl ferskpresset limesaft
  • 8–16 cl lys rom
  • 1 liter mineralvann, f. eks. club soda
  • 100 g jordbær isbiter

Timiansirup:

  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 10 kvister fersk timian

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann, sukker og timian til sirupen. Kok til sukkeret har løst seg opp. La sirupen avkjøles helt, og ta ut timiankvistene.
  2. Bland like deler timiansirup og limesaft i en bolle, og tilsett rom og mineralvann.
  3. Rens jordbærene, og skjær dem i tynne skiver.
  4. Ha isbiter og jordbærskiver i fire cocktailglass. Fyll opp med drinkblandingen og pynt gjerne med fersk timian.

LES OGSÅ: Sunnere sjokoladekake med dadler, nektariner og bringebær

FOTO: All Over Press
FOTO: All Over Press Vis mer

Pavlova med marsipan

6–8 personer

Ingredienser:

Marengs:

  • 3 eggehviter
  • ½ ts hvitvinseddik
  • 150 g melis
  • 100 g marsipan

Krem:

  • 1,5 dl crème fraîche (35 % fett)
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 4 ss melis

Topping:

  • 300 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g bringebær eventuelt litt rips og melis

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader. Begynn med marengsen. Visp eggehviter og hvitvinseddiken med halvparten av melisen til du får en jevn masse. Fortsett å vispe, mens du tilsetter resten av melisen, helt til du får en fast og jevn marengs.
  2. Riv marsipan på den grove siden av rivjernet, og vend inn i marengsen.
  3. Tegn opp en sirkel på om lag 20–25 cm i diameter på bakepapir. Fordel marengsen i et tykt lag innenfor sirkelen. Sett kakebunnen i midten av ovnen i ca. 60 minutter. La den avkjøle helt på rist.
  4. Visp fløten til krem, og vend inn crème fraîche, frø fra vaniljestangen og melis. Smør kremen utover den avkjølte marengsbunnen.
  5. Rens bærene, og del jordbærene i to eller fire. Pynt med alle bærene.

LES OGSÅ: Denne saftige gulrotkaken er uten gluten og sukker!

FOTO: All Over Press
FOTO: All Over Press Vis mer
undefined
Til forsiden