Dessert:

Sommerlig høstdessert

Sommeren trenger ikke være helt over ennå, prøv denne friske desserten!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Skogsbærmazarin med sitron og hvit sjokolade

12 stykker
Tid: 25 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
150 g marsipan
150 g sukker
150 g mykt smør
3 egg
75 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 sitron
75 g hvit sjokolade
150 g frosne skogsbær

Du trenger
1 firkantet bakeform, ca. 22 × 22 cm

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 180 grader. Legg bakepapir i formen.
2. Riv marsipanen i grove biter, og bruk en elektrisk pisker til å piske det sammen med sukker og det myke smøret i en bolle. Tilsett ett og ett egg mens du pisker.
3. Bland sammen mel, vaniljesukker og salt i en skål, og rør det inn i deigen. Riv litt sitronskall, og rør det inn i deigen sammen med sitronsaft. Grovhakk sjokoladen, og ha halv­parten av den i deigen.
4. Fordel deigen i formen, og dryss over skogsbær og resten av den grovhakkede sjokoladen.
5. Bak mazarinkaken i ovnen i 25–30 minutter, til den er fast i kanten, men fortsatt litt løs på midten. Ta den ut, og la den kjøles helt ned – gjerne til neste dag.
6. Servering: Del kaken i 12 firkantede stykker før servering. Nyt!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer