Skogsbærmazarin med sitron og hvit sjokolade
12 stykker
Tid: 25 min
Ovnstid: 30 min
Ingredienser
150 g marsipan
150 g sukker
150 g mykt smør
3 egg
75 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 sitron
75 g hvit sjokolade
150 g frosne skogsbær
Du trenger
1 firkantet bakeform, ca. 22 × 22 cm
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 180 grader. Legg bakepapir i formen.
2. Riv marsipanen i grove biter, og bruk en elektrisk pisker til å piske det sammen med sukker og det myke smøret i en bolle. Tilsett ett og ett egg mens du pisker.
3. Bland sammen mel, vaniljesukker og salt i en skål, og rør det inn i deigen. Riv litt sitronskall, og rør det inn i deigen sammen med sitronsaft. Grovhakk sjokoladen, og ha halvparten av den i deigen.
4. Fordel deigen i formen, og dryss over skogsbær og resten av den grovhakkede sjokoladen.
5. Bak mazarinkaken i ovnen i 25–30 minutter, til den er fast i kanten, men fortsatt litt løs på midten. Ta den ut, og la den kjøles helt ned – gjerne til neste dag.
6. Servering: Del kaken i 12 firkantede stykker før servering. Nyt!