Tips! Jordbærene kan erstattes med f.eks. bjørnebær og blåbær, eller med nektariner eller plommer. FOTO: Stine Christiansen
Tips! Jordbærene kan erstattes med f.eks. bjørnebær og blåbær, eller med nektariner eller plommer. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Oppskrift:

Sommerlig terte

Denne terten med jordbær og kokos smaker fantastisk av sol og sommer.

Publisert

Jordbærterte med kokos og mascarpone

Tid: 30 minutter.Hviletid på kjøl: 30 minutter.Steketid: 30 minutter.Porsjoner: 4

Tertedeig200 g hvetemel25 g kokosmel50 g sukker100 g smør1 egg

Fyll125 g mascarpone40 g mandelmel500 g jordbær1 vaniljestang100 g sukker2 ts maisenna1 egg til pensling1 ss perlesukker1 ss kokosmel

Til servering1 l vaniljeis (eller fløteskum eller crème fraîche)

1. Deig: Bland mel, kokosmel og sukker. Smuldre smøret i blandingen, og samle raskt deigen med egg.2. Kjevle ut deigen, så den blir ca. 4 mm tykk, og legg den på en stekeplate dekt med bakepapir.3. Fyll: Smør mascarpone på tertebunnen, men la 5 cm av kanten stå fri. Dryss over mandelmel. Rens jordbær, skjær dem i skiver, og legg dem i et lag over mascarponen.4. Flekk vaniljestangen, og skrap ut kornene. Bland vaniljekorn, sukker og maisenna i en skål. Dryss det over jordbærene.5. Fold kanten av deigen inn over fyllet, og klem den litt fast. Pensle kanten med sammenpisket egg. Bland sukker og kokosmel, og dryss det over deigkanten. La terten hvile i kjøleskapet i 30 minutter.6. Varm ovnen opp til 225 °. Stek først terten i 10 minutter, gjerne med en kombinasjon av undervarme og varmluft. Senk temperaturen til 150 °, og stek i ytterligere 20 minutter.7. Server den avkjølte kaken med is, fløteskum eller crème fraîche.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer