Dessert:

Søt og god dessert!

DESSERT: Kanskje dette er noe å servere gjestene? Her får du oppskriften! FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Kanskje dette er noe å servere gjestene? Her får du oppskriften! FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Semifreddo med plommer

4 personer
Tid: 30 min
Frysetid: 3–4 timer

Ingredienser
4 egg
125 g sukker
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 knivspisser malt kardemomme
1 ts usprøytet sitronskall

Stekte plommer
6 plommer
4 ss sukker
litt vaniljesukker (fra semi­freddoen)
ev. spiselige blomster

1. Skill eggeplommer fra -hviter i hver sin skål. Pisk eggeplommene sammen med 50 g sukker i en bolle med en elektrisk visp til det er lyst og luftig. Pisk eggehvitene stive, og tilsett 50 g sukker underveis. Pisk til det har marengskonsistens.


2. Pisk fløten til krem med en elektrisk visp i en tredje bolle. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Mos vanilje­frøene sammen med de resterende 25 g sukker, og spar halvparten til blomstene. Vend piskede eggeplommer sammen med vaniljesukker, kardemomme og finrevet sitronskall. Vend deretter forsiktig kremen inn i blandingen og til slutt de stivpiskede eggehvitene.


3. Hell semifreddoen i en form som egner seg for frysing, og la den stå i fryseren i 3–4 timer, til konsistensen er fast.


4. Stekte plommer: Skru ovnen på 200°. Skyll og del plommene. Ta ut steinen, og skjær plommene i skiver. Legg dem i en ildfast form, og vend dem sammen med sukker og resten av vanilje­sukkeret fra semifreddoen. Stek plommene i ovnen i 15–18 minutter, til de er møre, men fortsatt litt faste. Avkjøl lett.


5. Servering: Server skjefuller av semifreddo med stekte plommer, og drypp sirupen fra bunnen av den ildfaste formen over. Pynt eventuelt med spise­lige blomster hvis du har.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer