Oppskrift:

Søt og syrlig sommerfavoritt

Rabarbra og bringebær er en perfekt smaksmatch som leker med søte og syrlige nyanser.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rabarbraispinne med bringebærsjokolade

12 stk.
Tid: 40 min
Frystetid: Minst 9 timer

Ingredienser

  • ½ vaniljestang
  • 150 g bringebær
  • 150 g skyr
  • 50 g melis
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl konsentrert rabarbrasaft
  • ½ sitron
  • 12 små ispinneformer og ispinner
  • 300 g hvit sjokolade
  • 4 ts spiselig bringebærstøv

Til servering

  • 1 ss frysetørket bringebær

Slik gjør du

  1. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha vanilje­-frø, bringebær, skyr, melis, kremfløte og rabarbrasaft sammen i en blender eller food- processor, og kjør det til en jevn og ensartet iskrem. Smak iskremen til med sitronsaft.
  2. Fyll iskremen i ispinne­former, og sett dem i fryseren i 1 time. Stikk ispinner i isene når de begynner å bli faste, og sett dem tilbake i fryseren i minst 8 timer, gjerne til neste dag. Ta deretter forsiktig isene ut av formene, og legg dem tilbake i fryseren, mens du forbereder overtrekket.
  3. Bringebærsjokolade: Hakk hvit sjokolade, og smelt den i en skål over vannbad ved svært lav varme. Ta skålen av varmen, og rør bringebærstøv i sjokoladen til den har en fin lyserød farge.
  4. Hell bringebærsjokoladen i et høyt glass, og dypp 1 ispinne om gangen i sjoko­laden, så den blir helt dekket. Gi ispinnene et dryss med frysetørket bringebær før sjokoladen størkner. Legg ispinnene tilbake i fryseren inntil servering.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer