Pavlova med hylleblomstkrem og friske bær. FOTO: Betina Hastoft
Pavlova med hylleblomstkrem og friske bær. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrifter:

Søte saker i rødt, hvitt og blått!

Jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær og hyllebær gir dessertene dine en smak av sommer - og så er de en fryd for øyet. Her får du flere forskjellige desserter med deilige friske bær.

Publisert

Pavlova med hylleblomstkrem og friske bær

4 personer

Ingredienser
6 eggehviter
1 ss sitronsaft
300 g sukker

Fyll
1 vaniljestang
2 dl hylleblomstsaft
100 g sukker
2 ½ dl kremfløte
3 dl gresk yoghurt
1 ss melis

Pynt
Blandede friske bær – så mange du vil
100 g hakket mørk sjokolade
30 g hakkede, usaltede pistasjnøtter

1. Varm ovnen til 140°. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukkeret litt om gangen. Tilsett sitronsaft, og pisk litt mer.
2. Fordel massen på en bakeplate kledd med bakepapir formet som en sirkel på 22 cm i diameter. Stek den midt i ovnen i 1 ½ time. Kanten skal være sprø og tørr. Slå av ovnen, og la marengsen stå til den er avkjølt.
3. Skrap frøene ut av vaniljestangen. Kok hylleblomstsaften med sukker, vaniljefrø og -belg til en tjukk sirup. La den avkjøle helt.
4. Pisk fløten til skum, vend det i gresk yoghurt, og smak til med melis. Fordel kremen oppå kaken, og drypp over hylleblomstsirup.
5. Fordel hakket sjokolade, nøtter og bær oppå, og server.

Pavlova er alltid en vinner. Denne er laget med en deilig hylleblomstkrem. FOTO: Betina Hastoft
Pavlova er alltid en vinner. Denne er laget med en deilig hylleblomstkrem. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Bjørnebær-koldskål

4 personer

Ingredienser
Koldskål

4 eggeplommer
100 g sukker
½ l kjernemelk, eventuelt skummet kulturmelk
½ l skyr
1 vaniljestang

Tilbehør
bjørnebær
ca. 1 ss melis
ev. skogsyre
småkaker
1. Pisk eggeplommene med sukkeret, og tilsett frøene fra vaniljestangen. Rør kjernemelk og skyr i eggemassen. Sett blandingen i kjøleskap i minst en time.
2. Server den kald i skåler, pynt med bjørnebær, dryss med melis, og pynt med skogsyre hvis du har. Og så kan du servere småkaker til.

Koldskål er en tradisjonell dansk dessertsuppe. Danskene serverer den gjerne med noen småkaker som de kaller kammerjunkere. FOTO: Betina Hastoft
Koldskål er en tradisjonell dansk dessertsuppe. Danskene serverer den gjerne med noen småkaker som de kaller kammerjunkere. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Sjokoladekake med jordbær og hvit sjokoladekrem

10–12 personer

Ingredienser
200 g mykt smør
200 g sukker
1 ts bakepulver
80 g hvetemel
3 ss kakao
100 g mørk sjokolade
3 egg
smør til formen
hvit sjokoladekrem
200 g hvit sjokolade
½ liter kremfløte

I tillegg
1 springform, 18 cm i diameter
250 g jordbær
1 ss melis

1. Varm ovnen opp til 175°. Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Bland bakepulver, mel og kakao sammen, og sikt det i smørmassen.
2. Hakk sjokoladen, og smelt den over vannbad. Hell sjokoladen i deigen, tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
3. Smør formen med smør. Fordel deigen i formen, og stek kaken i 35–40 minutter. Ta kaken ut av formen, og la den avkjøle helt.
4. Hakk imens sjokoladen, kok fløten opp, og hell den over sjokoladen litt om gangen så sjokoladen smelter. Rør det til en ensartet masse, og sett den i fryseren i 1 time. Ta den ut, og pisk den opp med en stavmikser.
5. Skjær jordbærene i to. Fordel sjokoladekremen på kaken, pynt med jordbær, og dryss over melis.

Det er ikke lett å stå imot en kake pyntet med jordbær som har fått et lite dryss melis over. FOTO: Betina Hastoft
Det er ikke lett å stå imot en kake pyntet med jordbær som har fått et lite dryss melis over. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Her får du svaret. Vis mer

Sitronfromasj med blåbær

8 personer

Ingredienser
4 egg
100 g sukker
2 sitroner
4 gelatinplater
2 ½ dl kremfløte

Pynt
125 g blåbær, ev. skogsyre

1. Skill eggene i hviter og plommer. Pisk eggeplommer og sukker til en lys og skummende eggedosis. Riv sitronskallet fint, og vend det i eggedosisen. Pass på så du ikke får med det bitre hvite på skallet.
2. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Press saften ut av sitronene, og varm sitronsaften i en liten kjele, vri gelatinen lett, og smelt den forsiktig i sitronsaften. Hell gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn stråle mens du pisker.
3. Pisk eggehvitene stive. Pisk fløten til skum, og ta av litt til pynt. Rør først fløteskummet og deretter hvitene i gelatin-eggeblandingen. Rør forsiktig så luften ikke blir slått ut av massen. Hell massen i porsjonsglass eller små skåler, og la den stivne i kjøleskap i minst 3 timer.
4. Pynt med blåbær, blåbærstøv og eventuelt skogsyre hvis du har.

Dette er en fløyelsmyk dessert med et herlig syrlig piff av sitron og blåbær. FOTO: Betina Hastoft
Dette er en fløyelsmyk dessert med et herlig syrlig piff av sitron og blåbær. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Lynterter med vaniljekrem, bringebær og hasselnøtter

6 personer

Ingredienser
Bunn

175 g mykt smør
175 g hvetemel
120 g sukker
½ vaniljestang, frøene
1 ½ dl havregryn

Fyll
100 g marsipan
3 egg
2 ½ dl crème fraîche lett
1 vaniljestang
75 sukker

I tillegg
250 g bringebær
50 hasselnøtter
5 terteformer på 8 cm i diameter

1. Varm ovnen opp til 175°. Bland smøret med mel, sukker, vaniljefrø og havregryn. Bruk fingrene – det er lettest til en sånn deig. Fordel og trykk deigen ut i 5 runde former på 8 cm i diameter.
2. Skjær marsipanen i små terninger, og pisk dem og restene av ingrediensene til fyllet sammen med en gaffel, og fordel de i bunnene. Fordel bringebærene oppå, og dryss med hasselnøttflak.
3. Stek tertene gylne midt i ovnen i 30 minutter.

De små kakene skal ikke forstekes, så de er kjappe å lage. FOTO: Betina Hastoft
De små kakene skal ikke forstekes, så de er kjappe å lage. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer