Oppskrift:

Søte, små stjernekaker

De søte stjernesmåkakene legges sammen to og to, så man kan se marmeladen gjennom hullet i den øverste småkaken.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Marsipankaker med marmelade

Tid: 30 minutter
Steketid: 7 minutter
Antall: 14 stk.

Ingredienser
250 g marsipan
1 ts melis
7 ts marmelade, f.eks. kirsebær-, tranebær- eller appelsinmarmelade 2 stjerneutstikkere, 2 ½ cm og 6 cm i diameter

1. Sett ovnen på 175°. Elt marsipan sammen med melis, og kjevle den tynt ut mellom to ark bakepapir. Fjern det øverste bakepapiret, og trekk det nederste laget med bakepapir med den utkjevlede marsipanen oppå over på en bakeplate.
2. Stikk ut 28 stjerner av marsipandeigen med den store utstikkeren. Stikk deretter ut små stjerner med den lille utstikkeren i halvparten av de store stjernene. Fjern overskytende deig mellom stjernene på platen (spar ev. til julekonfekten).
3. Stek kakene i ovnen i ca. 7 minutter, til de er lett gylne. Avkjøl helt. 4. Legg ½ ts marmelade på stjernekakene uten hull, og legg forsiktig en stjernekake med hull oppå hver av dem. Trykk dem ganske lett sammen. Oppbevares i kjøleskap.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer