Marsipankaker med marmelade
Tid: 30 minutter
Steketid: 7 minutter
Antall: 14 stk.
Ingredienser
250 g marsipan
1 ts melis
7 ts marmelade, f.eks. kirsebær-, tranebær- eller appelsinmarmelade 2 stjerneutstikkere, 2 ½ cm og 6 cm i diameter
1. Sett ovnen på 175°. Elt marsipan sammen med melis, og kjevle den tynt ut mellom to ark bakepapir. Fjern det øverste bakepapiret, og trekk det nederste laget med bakepapir med den utkjevlede marsipanen oppå over på en bakeplate.
2. Stikk ut 28 stjerner av marsipandeigen med den store utstikkeren. Stikk deretter ut små stjerner med den lille utstikkeren i halvparten av de store stjernene. Fjern overskytende deig mellom stjernene på platen (spar ev. til julekonfekten).
3. Stek kakene i ovnen i ca. 7 minutter, til de er lett gylne. Avkjøl helt. 4. Legg ½ ts marmelade på stjernekakene uten hull, og legg forsiktig en stjernekake med hull oppå hver av dem. Trykk dem ganske lett sammen. Oppbevares i kjøleskap.
