Dessert:

Søte snitter mørk sjokolade og karamell

Disse passer perfekt til kaffen!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Havresnitter med mørk sjokolade og karamellganach

Antall: 9 stk.
Tid: 40 min
Steketid: 12 min

Ingredienser
Havrebunn

120 g smør
60 g lys sirup
200 g havregryn
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 firkantet form, 20 × 20 cm

Mørk sjokoladeganach
100 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
1/2 ss lys sirup
1 klype salt

Karamellganach
100 g karamellsjokolade
1/2 dl kremfløte
1/2 ss lys sirup
1 klype salt

Pynt
25 g mørk sjokolade
1 ss kakaonibs (fås i helsekost­butikk)

Slik gjør du

1. Havrebunn: Skru ovnen på 200°. Smelt smør og sirup sammen i en kasserolle, og ta den deretter av varmen. Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt sammen i en skål. Hell i den smeltede smørblandingen, og rør det hele sammen til en jevn masse. Legg bakepapir i formen, og trykk ut deigen i et jevnt lag. Stek havrebunnen i ovnen i 10–12 minutter, til den er lett gyllen. Avkjøl på rist, mens du lager ganach.
2. Mørk sjokoladeganach: Hakk den mørke sjokoladen fint, og ha den i en skål. Kok opp fløte og sirup i en kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen i skålen, og la det stå en liten stund. Rør rundt med en slikkepott i sirkelbevegelser til sjokoladen er smeltet og ganachen har samlet seg og blitt jevn. Rør i salt. Hell ganachen ut på kaken i et jevnt lag, og sett kaken kjølig i ca. 1 time, til ganachen har satt seg.
3. Karamellganach: Hakk karamellsjokoladen fint, og ha den i en skål. Kok opp fløte og sirup i en kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen i skålen, og la den stå en liten stund. Rør rundt med en slikkepott i sirkelbevegelser til sjokoladen er smeltet, og ganachen har samlet seg og blitt ensartet og jevn. Rør i salt. Hell karamellganachen oppå det mørke sjokoladelaget, og la kaken stå i kjøleskapet i minst 3 timer.
4. Servering: Løft kaken opp fra formen, skjær av kantene så kaken blir jevn og fin. Skjær den i 9 kvadratiske stykker. Dekorer snittene med smeltet mørk sjokolade, og dryss over kakao­nibs. La sjokoladepynten sette seg litt. Oppbevar snittene i en lukket boks i kjøleskap til servering.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer