Vaniljesnurrer i form
16 stk.
Tid: 30 min
Hevetid: 1 1/2 time i alt
Steketid: 12 min
Ingredienser
Gjærdeig
25 g gjær
2 ½ dl helmelk
50 g lys sirup
½ ts salt
75 g mykt smør
400 g hvetemel
16 papirformer
1 fast muffinsform
Vaniljeremonce
100 g mykt smør
30 g vaniljesukker
30 g melis
Glasur og dryss
½ dl sukker
½ dl vann
½ dl perlesukker

Ny is: - Kan like gjerne ha såpe i en kopp
1. Gjærdeig: Løs opp gjæren i lunken melk i en skål. Tilsett sirup, salt, smør og det meste av melet, og elt deigen godt sammen med en eltemaskin i ca. 5 minutter, til deigen er glatt og smidig. Tilsett resten av melet om nødvendig. La gjærdeigen heve lunt og tildekket i ca. 1 time.
2. Vaniljeremonce: Rør smør, vaniljesukker og melis sammen i en skål til en ensartet masse. Hell gjærdeigen ut på et lett meldrysset bord, og kjevle den ut til en firkant på ca. 45 × 25 cm.
3. Fordel vaniljeremoncen på gjærdeigen i et tynt lag, og rull den sammen som en rulade.
4. Skjær ruladen ut i ca. 16 snurrer, legg dem i papirformene, og sett dem ned i den faste muffinsformen. Dekk snurrene til med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve i 30 minutter.
5. Varm opp ovnen til 225°, og stek snurrene i 10–12 minutter, til de er lett gylne og gjennomstekte..
6. Glasur og dryss: Kok sukker og vann sammen i en kasserolle til sukkeret er oppløst. Pensle vaniljesnurrene med sukkerlaken straks etter at de er tatt ut av ovnen, og dryss litt perlesukker over dem. Avkjøl vaniljesnurrene på en rist, og server dem lune.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
