Oppskrift:

Søte snurrer i form

Søte boller slår aldri feil, prøv disse med deilig vaniljefyll!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Vaniljesnurrer i form

16 stk.
Tid: 30 min
Hevetid: 1 1/2 time i alt
Steketid: 12 min

Ingredienser
Gjærdeig

25 g gjær
2 ½ dl helmelk
50 g lys sirup
½ ts salt
75 g mykt smør
400 g hvetemel
16 papirformer
1 fast muffinsform

Vaniljeremonce
100 g mykt smør
30 g vaniljesukker
30 g melis

Glasur og dryss
½ dl sukker
½ dl vann
½ dl perlesukker

1. Gjærdeig: Løs opp gjæren i lunken melk i en skål. Tilsett ­sirup, salt, smør og det meste av ­melet, og elt deigen godt sammen med en eltemaskin i ca. 5 minutter, til deigen er glatt og smidig. Tilsett resten av ­melet om nødvendig. La gjær­deigen heve lunt og til­dekket i ca. 1 time.
2. Vaniljeremonce: Rør smør, ­vaniljesukker og melis sammen i en skål til en ensartet masse. Hell gjærdeigen ut på et lett meldrysset bord, og kjevle den ut til en firkant på ca. 45 × 25 cm.
3. Fordel vaniljeremoncen på gjærdeigen i et tynt lag, og rull den sammen som en ­rulade.
4. Skjær ruladen ut i ca. 16 ­snurrer, legg dem i papir­formene, og sett dem ned i den faste muffinsformen. Dekk ­snurrene til med et rent kjøkken­håndkle, og la dem etter­heve i 30 minutter.
5. Varm opp ovnen til 225°, og stek snurrene i 10–12 ­minutter, til de er lett ­gylne og gjennom­stekte..
6. Glasur og dryss: Kok sukker og vann sammen i en kasserolle til sukkeret er oppløst. Pensle vaniljesnurrene med sukker­laken straks etter at de er tatt ut av ovnen, og dryss litt perle­sukker over dem. Avkjøl vanilje­snurrene på en rist, og server dem lune.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer