SØTPOTET: Få 3 deilige oppskrifter til hvordan du kan bruke søtpoteten. FOTO: NTBScanpix
SØTPOTET: Få 3 deilige oppskrifter til hvordan du kan bruke søtpoteten. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Oppskrifter:

Søtpotet på 3 måter

Søtpotene gjør seg godt i både salte og søte sammenhenger.

Publisert

Søtpotetfries med chilimajones

4 personer
Tid: 50 min

Ingredienser
800 g søtpoteter
2 ss maizena
2 ts røkt paprika
3 ss solsikkeolje
salt og pepper

Chilimajones
1 dl god majones
3 ss sriracha-saus
1 usprøytet sitron

Pynt
persille

1. Sett ovnen på 180°. Skrell søtpotetene, og skjær dem i staver. Vend først stavene i maizena, røkt paprika, salt og pepper og deretter i olje.
2. Fordel dem på et bakeplate kledd med bakepapir, og stek dem i ovnen i 35 minutter, til de er sprø og har tatt farge.
3. Chilimajones: Rør majones med sricacha, og smak til med sitronskall og -saft. Server den til de varme friesene, og pynt med persille.

Tips! Server søtpotet fries til en god biff eller en burger eller bare som snacks. FOTO: Columbus Leth
Tips! Server søtpotet fries til en god biff eller en burger eller bare som snacks. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Søtpotetcurry med kikerter

4 personer
Tid: 35 minutter

Ingredienser
2 løk
1 frisk, grønn chili
3 fedd hvitløk
3 cm revet, frisk ingefær
500 g søtpotet
olivenolje til steking
2 ss garam masala-paste
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 boks kikerter
salt og pepper
eddik

Til servering
2 dl yoghurt naturell
2 ss finhakket mynte
2 ss finhakket koriander
2 nanbrød

1. Rens løkene, og skjær dem i grove ringer. Rens chili, og skjær den i tynne ringer. Rens hvitløk, og riv den sammen med ingefær. Skrubb eller skrell søtpotetene, og skjær dem i grove biter.
2. Vend løken i litt olje, tilsett chili, hvitløk og ingefær, og stek det sammen i 2 minutter. Rør i garam masala-paste, og stek til det begynner å dufte.
3. Tilsett søtpoteter og boksen med hakkede tomater, og la det småputre i 10 minutter. Hell i kokosmelk og avrente kikerter, og la det putre videre i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og litt eddik.
4. Servering: Rør yoghurt sammen med finhakket mynte og koriander. Krydre med salt og pepper, og server til curryen sammen med nanbrød.

Tips! Juster mengden nanbrød etter hvor store de er. FOTO: Columbus Leth
Tips! Juster mengden nanbrød etter hvor store de er. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Søtpotetkake med mandler og tranebær

6 personer
Tid: 75 min

Ingredienser
3 egg
400 g lyst muscovadosukker
150 g smør
325 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
400 g søtpotet
100 g mandelsplitter
100 g tørkede tranebær
kakeform
smør til formen

Pynt
200 g melis
vann
mandelsplitter

1. Sett ovnen på 190°. Skrell søtpotetene, og riv dem grovt.
2. Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør, og rør det i eggmassen. Sikt mel, bakepulver og krydderne i deigen. Rør deigen jevn med søtpotet, mandler og tranebær.
3. Hell deigen i en smurt form, og stek kaken i ovnen i 60 minutter. Avkjøl kaken helt.
4. Pynt kaken med tykk glasur rørt sammen av melis og litt vann. Dryss over mandelsplitter.

Tips! Kaken kan også stekes i en paiform og serveres i tykke skiver med iskaldt smør. FOTO: Columbus Leth
Tips! Kaken kan også stekes i en paiform og serveres i tykke skiver med iskaldt smør. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer