<strong>SØTPOTET:</strong> Få 3 deilige oppskrifter til hvordan du kan bruke søtpoteten. FOTO: NTBScanpix
SØTPOTET: Få 3 deilige oppskrifter til hvordan du kan bruke søtpoteten. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Oppskrifter:

Søtpotet på 3 måter

Søtpotene gjør seg godt i både salte og søte sammenhenger.

Publisert

Søtpotetfries med chilimajones

4 personer
Tid: 50 min

Ingredienser
800 g søtpoteter
2 ss maizena
2 ts røkt paprika
3 ss solsikkeolje
salt og pepper

Chilimajones
1 dl god majones
3 ss sriracha-saus
1 usprøytet sitron

Pynt
persille

1. Sett ovnen på 180°. Skrell søtpotetene, og skjær dem i staver. Vend først stavene i maizena, røkt paprika, salt og pepper og deretter i olje.
2. Fordel dem på et bakeplate kledd med bakepapir, og stek dem i ovnen i 35 minutter, til de er sprø og har tatt farge.
3. Chilimajones: Rør majones med sricacha, og smak til med sitronskall og -saft. Server den til de varme friesene, og pynt med persille.

Tips! Server søtpotet fries til en god biff eller en burger eller bare som snacks. FOTO: Columbus Leth
Tips! Server søtpotet fries til en god biff eller en burger eller bare som snacks. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Søtpotetcurry med kikerter

4 personer
Tid: 35 minutter

Ingredienser
2 løk
1 frisk, grønn chili
3 fedd hvitløk
3 cm revet, frisk ingefær
500 g søtpotet
olivenolje til steking
2 ss garam masala-paste
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 boks kikerter
salt og pepper
eddik

Til servering
2 dl yoghurt naturell
2 ss finhakket mynte
2 ss finhakket koriander
2 nanbrød

1. Rens løkene, og skjær dem i grove ringer. Rens chili, og skjær den i tynne ringer. Rens hvitløk, og riv den sammen med ingefær. Skrubb eller skrell søtpotetene, og skjær dem i grove biter.
2. Vend løken i litt olje, tilsett chili, hvitløk og ingefær, og stek det sammen i 2 minutter. Rør i garam masala-paste, og stek til det begynner å dufte.
3. Tilsett søtpoteter og boksen med hakkede tomater, og la det småputre i 10 minutter. Hell i kokosmelk og avrente kikerter, og la det putre videre i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og litt eddik.
4. Servering: Rør yoghurt sammen med finhakket mynte og koriander. Krydre med salt og pepper, og server til curryen sammen med nanbrød.

Tips! Juster mengden nanbrød etter hvor store de er. FOTO: Columbus Leth
Tips! Juster mengden nanbrød etter hvor store de er. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Søtpotetkake med mandler og tranebær

6 personer
Tid: 75 min

Ingredienser
3 egg
400 g lyst muscovadosukker
150 g smør
325 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
400 g søtpotet
100 g mandelsplitter
100 g tørkede tranebær
kakeform
smør til formen

Pynt
200 g melis
vann
mandelsplitter

1. Sett ovnen på 190°. Skrell søtpotetene, og riv dem grovt.
2. Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør, og rør det i eggmassen. Sikt mel, bakepulver og krydderne i deigen. Rør deigen jevn med søtpotet, mandler og tranebær.
3. Hell deigen i en smurt form, og stek kaken i ovnen i 60 minutter. Avkjøl kaken helt.
4. Pynt kaken med tykk glasur rørt sammen av melis og litt vann. Dryss over mandelsplitter.

Tips! Kaken kan også stekes i en paiform og serveres i tykke skiver med iskaldt smør. FOTO: Columbus Leth
Tips! Kaken kan også stekes i en paiform og serveres i tykke skiver med iskaldt smør. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer