Oppskrift:

Søtt og godt brytebrød

Det amerikanske monkey bread er en kombinasjon av brød og kake som smaker litt som en kanelstang. Den spises med fingrene, så husk servietter.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Monkey bread med kanel og karamell

4 personerTid: 25 minutterHevetid: I alt 75 minutterSteketid: 45 minutter

Ingredienser Gjærdeig 3 dl melk 100 g mykt smør 25 g gjær 1 egg 100 g sukker 5 g salt 1 ts malt kardemomme 500 g hvetemel

Kanelkaramell 2 ss malt kanel 100 g sukker

1. Gjærdeig: Lun melken og smøret på svak varme, så smøret smelter. Hell det over i en bolle, og rør gjæren ut i det. Tilsett egg, sukker, karde - momme og salt, og pisk det sammen. Tilsett melet litt om gangen til deigen blir fast. Elt deigen grundig i ca. 10 minutter, gjerne med en eltemaskin, til den er helt glatt og skinnende. La deigen heve 1 time i bollen. 2. Kanelkaramell: Smelt kanel, sukker og smør i en kjele. La det småputre under omrøring til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av varmen. 3. Kanelsukker: Bland kanel og sukker i en bolle. 4. Ferdig gjærdeig: Trill deigen til små boller på størrelse med golfballer. Rull bollene i kanelsukker, og fordel dem i en springform kledd med bakepapir. Hell karamellen over. La brødet etterheve i 15 minutter. 5. Forvarm ovnen til 175° varmluft. Stek brødet i ovnen i 45 minutter til det er gjennomstekt, fint og gyllent. Server brødet mens det fortsatt er lunt.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer