Dessert:

Søtt og godt

Selv om det er kaldt ute kan man likevel spise is. Spesielt når den serveres i en så uimotståelig kombinasjon som her.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Cookiesandwich med vaniljeis og kaffesirup

4 personer
Tid: 30 min
Steketid 10–12 min

Sjokoladecookies
75 g mykt smør
100 g brunt sukker
50 g sukker
1 egg
100 g hvetemel
50 g havregryn
½ ts salt
40 g mørk sjokolade
30 g pekannøtter

Kaffesirup
1 dl friskbrygget kaffe
50 g sukker

Til servering
1 liter god vaniljeis

1. Hakk sjokolade og nøtter grovt, og vend det i deigen.
2. Sett ovnen på 180°, og legg bakepapir på 2 bakeplater. Form 12 like store kuler av deigen, og fordel dem på de to bakeplatene med god avstand mellom dem, så de kan flyte ut.
3. Stek kakene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne og sprø i kanten, men samtidig myke i midten. Avkjøl på en rist.
4. Kaffesirup: Kok kaffe og sukker sammen i en kjele til sukkeret er løst opp og massen begynner å tykne. Hell kaffesirupen på et rent glass, og la den avkjøles helt.
5. Servering: Samle 2 coockies om en kule med vaniljeis, drypp over kaffesirup, og server straks. Alternativt kan du legge dem i fryseren for å spise dem senere. Vent uansett med å dryppe over kaffesirup til rett før servering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer