Cookiesandwich med vaniljeis og kaffesirup
4 personer
Tid: 30 min
Steketid 10–12 min
Sjokoladecookies
75 g mykt smør
100 g brunt sukker
50 g sukker
1 egg
100 g hvetemel
50 g havregryn
½ ts salt
40 g mørk sjokolade
30 g pekannøtter
Kaffesirup
1 dl friskbrygget kaffe
50 g sukker
Til servering
1 liter god vaniljeis
1. Hakk sjokolade og nøtter grovt, og vend det i deigen.
2. Sett ovnen på 180°, og legg bakepapir på 2 bakeplater. Form 12 like store kuler av deigen, og fordel dem på de to bakeplatene med god avstand mellom dem, så de kan flyte ut.
3. Stek kakene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne og sprø i kanten, men samtidig myke i midten. Avkjøl på en rist.
4. Kaffesirup: Kok kaffe og sukker sammen i en kjele til sukkeret er løst opp og massen begynner å tykne. Hell kaffesirupen på et rent glass, og la den avkjøles helt.
5. Servering: Samle 2 coockies om en kule med vaniljeis, drypp over kaffesirup, og server straks. Alternativt kan du legge dem i fryseren for å spise dem senere. Vent uansett med å dryppe over kaffesirup til rett før servering.
