Stikkelsbærpai med marsipan og mandler
6 porsjonerTid: 30 minHviletid: 90 minOvnstid: 30 min
Ingredienser75 g romtemperert smør50 g melis1/2 ts vaniljesukker1 klype salt1/2 egg25 g mandelmel125 g hvetemel
Stikkelsbærfyll100 g marsipan100 g sukker50 g eggehviter200 g stikkelsbærsyltetøy40 g mandelsplitter
Til servering1 ts melis2 dl crème fraîche, 18 %1 ss vaniljesukker
Du trenger1 rund paiform, 22 cm i diameter
1. Paibunn: Bland smør, melis, vaniljesukker og salt sammen i en bolle. Rør inn egg, og tilsett mandelmel og hvete-mel. Elt deigen forsiktig, uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den på kjøl i 1 time. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord. Legg deigen i paiformen. Skjær vekk overflødig deig, så kanten blir pen og jevn. Sett paibunnen i fryseren i 30 minutter.2. Stikkelsbærfyll: Skru ovnen på 180°. Riv marsipanen grovt. Pisk marsipan, sukker og eggehviter sammen i en bolle til du får en makronmasse – den skal ikke piskes luftig. Smør stikkelsbærsyltetøyet i paibunnen. Fordel skjefuller av makronmassen over marmeladen, og smør den forsiktig ut med en skje. Dryss over med mandelsplitter. Bak paien i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyllen. Avkjøl på en rist.3. Servering: Sikt litt melis over paien, og server den lun sammen med crème fraîche rørt sammen med vaniljesukker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger