Dessert:

Søtt og godt

Prøv denne kombinasjonen av søt pai med syrlige stikkelsbær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Stikkelsbærpai med marsipan og mandler

6 porsjoner
Tid: 30 min
Hviletid: 90 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
75 g romtemperert smør
50 g melis
1/2 ts vaniljesukker
1 klype salt
1/2 egg
25 g mandelmel
125 g hvetemel

Stikkelsbærfyll
100 g marsipan
100 g sukker
50 g eggehviter
200 g stikkelsbærsyltetøy
40 g mandelsplitter

Til servering
1 ts melis
2 dl crème fraîche, 18 %
1 ss vaniljesukker

Du trenger
1 rund paiform, 22 cm i diameter

1. Paibunn: Bland smør, melis, vaniljesukker og salt sammen i en bolle. Rør inn egg, og tilsett mandelmel og hvete­-mel. Elt deigen forsiktig, uten å elte for mye. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den på kjøl i 1 time. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord. Legg deigen i paiformen. Skjær vekk overflødig deig, så kanten blir pen og jevn. Sett paibunnen i fryseren i 30 minutter.
2. Stikkelsbærfyll: Skru ovnen på 180°. Riv marsipanen grovt. Pisk marsipan, sukker og eggehviter sammen i en bolle til du får en makronmasse – den skal ikke piskes luftig. Smør stikkelsbærsyltetøyet i paibunnen. Fordel skjefuller av makronmassen over marmeladen, og smør den forsiktig ut med en skje. Dryss over med mandel­splitter. Bak paien i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyllen. Avkjøl på en rist.
3. Servering: Sikt litt melis over paien, og server den lun sammen med crème fraîche rørt sammen med vanilje­sukker.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer