FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift:

Søtt og (litt) sunt

En saftig gulrotkake slår aldri feil.

Gulrotpastinakk-kake med kremostglasur

Tid: 30 minutter
Steketid: 45 minutter
Antall personer: 6

Ingredienser
2 egg
150 g sukker
150 g lys sirup
140 g hvetemel
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
¼ ts salt
1 ts bakepulver
1 dl solsikkeolje
100 g gulrøtter
100 g pastinakker
1 springform, 20 cm i diameter

Kremostglasur
200 g kremost naturell
75 g mykt smør
75 g melis
½ vasket sitron
2 ss sitronsaft
1 sprøytepose med stjernetut

Pynt
finrevet sitronskall
ev. spiselig gullstøv

1. Sett ovnen på 180 °, og kle springformen med bakepapir. Rør egg, sukker, sirup, mel, krydder og bakepulver sammen i en skål. Rør inn oljen. Skrell gulrøtter og pastinakker, riv dem grovt, og rør dem i deigen. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter. La den avkjøles helt.
2. Kremostglasur: Pisk kremost, smør, melis, sitronsaft og finrevet sitronskall sammen til en tykk glasur. Hell glasuren i en sprøytepose, og sprøyt den ut i et fint mønster. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.

Se hele oppskriften på KK.no Video: Per Ervland Musikk: Epidemic Sound Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: