Oppskrift:

Søtt og (litt) sunt

En saftig gulrotkake slår aldri feil.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Gulrotpastinakk-kake med kremostglasur

Tid: 30 minutter
Steketid: 45 minutter
Antall personer: 6

Ingredienser
2 egg
150 g sukker
150 g lys sirup
140 g hvetemel
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
¼ ts salt
1 ts bakepulver
1 dl solsikkeolje
100 g gulrøtter
100 g pastinakker
1 springform, 20 cm i diameter

Kremostglasur
200 g kremost naturell
75 g mykt smør
75 g melis
½ vasket sitron
2 ss sitronsaft
1 sprøytepose med stjernetut

Pynt
finrevet sitronskall
ev. spiselig gullstøv

1. Sett ovnen på 180 °, og kle springformen med bakepapir. Rør egg, sukker, sirup, mel, krydder og bakepulver sammen i en skål. Rør inn oljen. Skrell gulrøtter og pastinakker, riv dem grovt, og rør dem i deigen. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter. La den avkjøles helt.
2. Kremostglasur: Pisk kremost, smør, melis, sitronsaft og finrevet sitronskall sammen til en tykk glasur. Hell glasuren i en sprøytepose, og sprøyt den ut i et fint mønster. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.

Se hele oppskriften på KK.no Video: Per Ervland Musikk: Epidemic Sound Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer