HJEMMELAGET IS: Isen smaker også fantastisk mellom to cookies eller i en vaffel. FOTO: Winnie Mathmann
HJEMMELAGET IS: Isen smaker også fantastisk mellom to cookies eller i en vaffel. FOTO: Winnie Mathmann Vis mer

Hjemmelaget is:

Søtt og sprøtt

Den søte sirupen blir kokt inn, så isen får en nærmest karamellaktig smak og sprø crunch fra valnøttene.

Publisert

Fløteis med valnøtter og lønnesirup

6 porsjoner

Ingredienser:

Slik gjør du :

  1. Kok opp lønnesirup i en kasserolle. La den koke i ca. 5 minutter. Sjekk om sirupen har kokt nok inn ved å helle den tilbake i desilitermålet. Det skal nå være ca. 1/2 dl sirup igjen.
  2. Pisk eggeplommene luftige i en skål. Tilsett lønnesirupen i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk videre, til du har en luftig og lys eggemasse.
  3. Bland melk, fløte, vaniljefrø og den tomme vaniljebelgen i kasserollen, og varm det opp under omrøring. Ta kjelen av varmen rett før blandingen når kokepunktet, og fjern vaniljebelgen. Hell melkeblandingen over eggemassen under konstant pisking. Varm deretter kremen ved svak varme i en større kasserolle til den begynner å tykne, så konsistensen minner om smeltet is. La iskremen stå i kjøleskapet i minst et par timer, til den er gjennomkald.
  4. Sett ovnen på 175 °, og fordel valnøttene på en bakeplate kledd med bakepapir. Rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gylne og sprø. La nøttene kjøle helt av, og hakk dem grovt.
  5. Kjør deretter iskremen i en ismaskinen i ca. 1 time. Vend de hakkede valnøttene i, og sett isen i fryseren. Ta isen ut ca. 15 minutter før servering, og server den i kuler i en bolle.

LES OGSÅ: Panna cotta med krydder, kokos og ananas - nam!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer