Fløteis med valnøtter og lønnesirup
6 porsjoner
Ingredienser:
- 1 dl lønnesirup
- 6 eggeplommer
- 2 dl helmelk
- 2 dl kremfløte
- frøene av 1 vaniljestang
- 100 g valnøttkjerner

Denne yoghurtkaken er full av antioksidanter, fiber og sunt fett - og smaker helt nydelig!
Slik gjør du :
- Kok opp lønnesirup i en kasserolle. La den koke i ca. 5 minutter. Sjekk om sirupen har kokt nok inn ved å helle den tilbake i desilitermålet. Det skal nå være ca. 1/2 dl sirup igjen.
- Pisk eggeplommene luftige i en skål. Tilsett lønnesirupen i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk videre, til du har en luftig og lys eggemasse.
- Bland melk, fløte, vaniljefrø og den tomme vaniljebelgen i kasserollen, og varm det opp under omrøring. Ta kjelen av varmen rett før blandingen når kokepunktet, og fjern vaniljebelgen. Hell melkeblandingen over eggemassen under konstant pisking. Varm deretter kremen ved svak varme i en større kasserolle til den begynner å tykne, så konsistensen minner om smeltet is. La iskremen stå i kjøleskapet i minst et par timer, til den er gjennomkald.
- Sett ovnen på 175 °, og fordel valnøttene på en bakeplate kledd med bakepapir. Rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gylne og sprø. La nøttene kjøle helt av, og hakk dem grovt.
- Kjør deretter iskremen i en ismaskinen i ca. 1 time. Vend de hakkede valnøttene i, og sett isen i fryseren. Ta isen ut ca. 15 minutter før servering, og server den i kuler i en bolle.