Oppskrifter:

Søtt, syrlig og sommerlig!

Her kan man finne sin egen favoritt blandt paier, myke kaker og donuts.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær. FOTO: Sophie Håkansson
Smuldrepai med rabarbra og jordbær. FOTO: Sophie Håkansson Vis mer
Publisert

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Til 8 minipaier

Ingredienser
125 g smør
4 ss sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn

Fyll
450 g rabarbra
ca. 300 g jordbær
1 ½–2 dl sukker
1 ½ ss potetmel

Servering
kesam

1. Sett ovnen på 225°.
2. Smelt smøret i en kasserolle, og rør i sukker, hvetemel og havregryn.
3. Skjær rabarbraen i skiver, del jordbærene. Bland det med sukker og potetmel.
4. Fyll 8 porsjonsformer, ca. 11 cm, med rabarbra- og jordbærfyll. Strø over smuledeigen. Stek i ca. 20 minutter. Server med kesam.

Rabarbra, jordbær og smuldrepai er en nydelig kombinasjon av søtt og syrlig. Tips! Hvis du ikke har porsjonsformer, går det like fint å steke alt i en stor form. FOTO: Sophie Håkansson
Rabarbra, jordbær og smuldrepai er en nydelig kombinasjon av søtt og syrlig. Tips! Hvis du ikke har porsjonsformer, går det like fint å steke alt i en stor form. FOTO: Sophie Håkansson Vis mer

Sjokoladekake med rabarbraskum og jordbær

Til 6 personer

Ingredienser
150 g mørk sjokolade, 70 %
50 g valnøtter
50 g mandler
25 g hvetemel
1 vaniljestang, frøene
4 egg
50 g sukker
1 krm sitronsaft
100 g sukker
150 g smeltet smør

Rabarbraskum
300 g rabarbra
150 g rørsukker
1 ss potetmel
1 vaniljestang, utskrapt

Servering
3 dl kremfløte
200 g jordbær
20 g mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 155°. Hakk sjokoladen grovt, og bland den raskt, men ikke for fint, med nøttene, melet og frøene fra vaniljestangen (spar stangen).
2. Skill eggene i plommer og hviter. Visp eggehvitene stive med sukker og sitron.
3. Rør sammen eggeplommene med sukker, og rør inn det smeltede smøret. Tilsett sjokolade- og nøtteblandingen, og bland godt. Vend til slutt forsiktig inn de stive eggehvitene.
4. Kle en springform (22 cm) med bakepapir. Hell kakefyllet i formen, og stek kaken i 40–50 minutter. La den avkjøles helt.
5. Rabarbraskum: Skjær rabarbraen i biter på 2 cm. Legg dem i en ildfast form kledd med bakepapir. Bland sammen rørsukker og potetmel, og leggi den utskrapte vaniljestangen. Stek i ovnen ved 175° i cirka 30 minutter. La avkjøles helt.Ta deretter bort vaniljestangen, og bland igjen.
6. Visp fløten til krem. Snu rabarbrakaken på hodet, og fordel kremen på kaken. Topp med jordbær delt i kvarte og revet sjokolade.

Her får sommersmakene selskap av sjokolade. FOTO: Lars Ranek
Her får sommersmakene selskap av sjokolade. FOTO: Lars Ranek Vis mer

Jordbærdonuts med kremostglasur

til 6 personer

Ingredienser
125 g hvetemel
75 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
25 g smør
¾ dl melk
1 egg
75 ferske jordbær
donutform med 6 hull
olje til formen

Kremostglasur
75 g kremost naturell
50 g melis
1 ts frysetørket jordbær- eller bringebærpulver
1 ts sitronsaft

Til servering
ev. 1 ts spiselige tørkede blomster

1. Sett ovnen på 215°, og smør donutformene med litt olje.
2. Bland mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det inn i melblandingen sammen med melk og egg.
3. Skyll og rens jordbærene. Hakk dem fint, og vend forsiktig inn i deigen.
4. Fyll deigen i en sprøytepose, eller en frysepose med avklipt hjørne, og sprut formene halvveis fulle. Stek i ovnen i ca. 10 minutter, til det er gylne og gjennomstekte. Ta dem ut av formen, og la avkjøles på rist.
5. Kremostglasur: Rør sammen kremost, melis og bærpulver i en skål. Smak til med sitronsaft. Dekorer donutene med glasuren og eventuelt tørkede blomster.

Donuts, eller smultringer, friteres ofte, men her stekes de bare i ovnen. Tips! Donut-former kan kjøpes i nettbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker. De finnes både i metall og silikon. FOTO: Betina Hastoft
Donuts, eller smultringer, friteres ofte, men her stekes de bare i ovnen. Tips! Donut-former kan kjøpes i nettbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker. De finnes både i metall og silikon. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Tebrødstenger

til 36 stk.

Ingredienser
125 g smør
3/4 dl sukker
1 egg
3 ½ dl hvetemel
3/4 ts bakepulver

Fyll
1 dl jordbærsyltetøy
ca. 1 dl melis
ca. 3/4 ss vann

Topping
tørkede jordbær, lavendel eller hakkede hasselnøtter

1. Sett ovnen på 225°. Visp smør og sukker til det er luftig. Tilsett egget. Bland mel med bakepulver, og sikt det over blandingen. Rør sammen til en deig.
2. Del deigen i 3 biter, og form lengder, som legges på en bakeplate med bakepapir. Trykk en liten fordypning langs midten. Obs! Lag en prøvekake. Hvis de flyter ut, så er det bare å tilsette litt mer mel.
3. Fyll fordypningen med syltetøyet, og stek i cirka 15 minutter.
4. Bland melis med vann, og risle det over kakene. Strø over ønsket topping før glasuren stivner.

Her har en stang fått lakrisstrøssel, en jordbørstrøssel og en hakket nøttestrøssel. Tips! Toppingen varierer du helt etter egen smak og fantasi. FOTO: Pontus Ferneman
Her har en stang fått lakrisstrøssel, en jordbørstrøssel og en hakket nøttestrøssel. Tips! Toppingen varierer du helt etter egen smak og fantasi. FOTO: Pontus Ferneman Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer