Oppskrift:

Søtt, syrlig og sommerlig

Prøv en frisk og luftig dessert med bringebær, fransk dessertvin og fløteskum. Et perfekt punktum på en sommerlig middag.

ENGELSK KLASSIKER: Syllabub er en klassisk engelsk dessert som inneholder alkohol. FOTO: Stine Christiansen
ENGELSK KLASSIKER: Syllabub er en klassisk engelsk dessert som inneholder alkohol. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Bringebærsyllabub med dessertvin

6 personer
Tid: 20 min
Kjøletid: 1 time

Ingredienser
200 g friske bringebær
75 g sukker
4 dl kremfløte
2 dl søt dessertvin
frysetørkede bringebær

1. Skyll bringebær, og drypp dem tørre. Spar 6 bringebær til pynt. Hell resten i en skål, og dryss sukker over. Mos bærene lett sammen med sukkeret. La dem stå og trekke litt mens du forbereder resten.
2. Pisk fløten til en svært lett krem med en elektrisk pisker. Det skal kun akkurat danne myke topper. Hell langsomt den søte vinen i kremen i en tynn stråle, mens du pisker ved lav hastighet til syllabuben er som mykt, luftig skum.
3. Vend forsiktig syllabuben sammen med bringebærene, og anrett desserten i ­dekorative serveringsskåler eller -glass.
4. Sett glassene i kjøleskapet i minst 1 time, og pynt med friske og frysetørkede bær på toppen før servering.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer