Tid beregnet på denne retten: 90 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
Marinert and
2 andebryst à 300 g
½ dl rapsolje
2 hvitløkfedd
3 cm fersk ingefær
3 ss tamarindsaus (japansk soya)
skall og saft av 1 appelsin
salt og nykvernet pepper
Nøttesalat
1 ½ dl fullkornsris
100 g ruccolasalat
50 g rødbetblader
2 appelsiner
50 g hasselnøttkjerner
Appelsindressing
½ dl appelsinsaft
¾ dl rapsolje
salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Riss rutemønster i fettet på andebrystene. Legg dem i en lake av olje, finrevet hvitløk, finrevet ingefær, tamarindsaus, revet appelsinskall og -saft. La dem trekke i laken i 1 time.
2. Nøttesalat: Kok risen som anvist på posen, og avkjøl. Skyll og tørk rucola og
rødbetbladene. Bland dem med appelsiner skåret i fileter og grovhakkede hasselnøtter.
3. Appelsindressing: Pisk appelsinsaft og rapsolje sammen, og smak til med salt og pepper. Bland nøttesalaten og risen godt rundt i appelsindressingen. Hell litt av laken fra kjøttet i en varm panne og brun andebrystene med fettsiden ned til fettet er sprøtt og gyllent. Snu, og stek i 2 minutter på kjøttsiden. Stek kjøttet ferdig i ovnen på 175 grader i 8 minutter. La kjøttet hvile i 5–8 minutter før det skjæres.
God middag!