SPENNENDE PASTA: Blåskjell gjør seg godt i denne retten! Foto: All Over Press
SPENNENDE PASTA: Blåskjell gjør seg godt i denne retten! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Spagetti med blåskjell og tomater

Start uken med denne spennende pastaretten!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2 


Ingredienser:

 

Tips: Denne retten kan du også prøve med hjerteskjell, men vær oppmerksom på at de ofte inneholder sand – så ha dem i saltvann i kjøleskapet før du renser dem.

LEKKERT: Også på en mandag, da! Foto: All Over Press
LEKKERT: Også på en mandag, da! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok pastaen al dente i saltet vann. Rens blåskjellene – fjern eventuelt skjegg. Kast åpne blåskjell som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordet.

2. Stek blåskjellene kort i olje i en stor gryte. Ha i hvitløk, og stek ganske kort til hvitløken har tatt litt farge. Tilsett vin og vann, og la blåskjellene dampe under lokk i 1 minutt. Tilsett tomater, og damp i ytterligere 2‒3 minutter til blåskjellene har åpnet seg.

3. Vend pastaen i gryten med blåskjell. Ha i persille, og anrett blåskjell og pasta toppet med revet parmesan og masse pepper. Server straks, ev. med grovt brød til.

 

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer