Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 400 g spagetti
- ½ brokkoli
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts tørkede chiliflak
- 4 ansjoser i olje
- ½ dl olivenolje til steking
- 1 dl hvitvin
- salt og nykvernet pepper
Til servering
- 100 g pecorino
- eventuelt en bolle blandet grønn salat

Slik gjør du:
1. Kok spagettien etter anvisning på pakken. Skyll brokkolien, og skjær den i buketter. La brokkolibukettene koke sammen med spagettien de siste 1-2 minuttene av spagettiens koketid.
2. Skrell sjalottløken, og finhakk den. Skrell hvitløksfeddene, og knus dem i en morter sammen med chiliflak og ansjos. Stek sjalottløken i olivenolje i en stekepanne, til den er lett gylden.
3. Tilsett ansjosblandingen og rør rundt. Hell i hvitvin, og la det koke litt inn. Ta den ferdigkokte spagettien og brokkolien opp av kjelen med en hullskje, legg det i stekepannen, krydre med salt og pepper.
4. Servering: Anrett pastaretten med ferskrevet pecorino på toppen, og server gjerne en grønn blandet salat til.
God middag!