Spagetti Med Fisk

Spagetti med brokkoli og ansjos

Med eller uten ansjos - denne pastaretten er kjempegod.

LEKKERT: Det er deilig å ha noe annet enn tomatsaus på spagettien. Dette tilbehøret er lekkert! Foto: All Over Press
LEKKERT: Det er deilig å ha noe annet enn tomatsaus på spagettien. Dette tilbehøret er lekkert! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g spagetti
  • ½ brokkoli
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts tørkede chiliflak
  • 4 ansjoser i olje
  • ½ dl olivenolje til steking
  • 1 dl hvitvin
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 100 g pecorino
  • eventuelt en bolle blandet grønn salat
TIPS: Ansjosen kan droppes om du ikke er så fiskeglad. Foto: All Over Press
TIPS: Ansjosen kan droppes om du ikke er så fiskeglad. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok spagettien etter anvisning på pakken. Skyll brokkolien, og skjær den i buketter. La brokkolibukettene koke sammen med spagettien de siste 1-2 minuttene av spagettiens koketid. 
2. Skrell sjalottløken, og finhakk den. Skrell hvitløksfeddene, og knus dem i en morter sammen med chiliflak og ansjos. Stek sjalottløken i olivenolje i en stekepanne, til den er lett gylden. 
3. Tilsett ansjosblandingen og rør rundt. Hell i hvitvin, og la det koke litt inn. Ta den ferdigkokte spagettien og brokkolien opp av kjelen med en hullskje, legg det i stekepannen, krydre med salt og pepper.
4. Servering: Anrett pastaretten med ferskrevet pecorino på toppen, og server gjerne en grønn blandet salat til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer