SPAGHETTI MED GRØNNKÅL: Vi slår et slag for den sprø, delikate og supersunne grønnkålen, som er blitt litt glemt – men som man før brukte til friskt følge i jula.   Foto: All Over Press
SPAGHETTI MED GRØNNKÅL: Vi slår et slag for den sprø, delikate og supersunne grønnkålen, som er blitt litt glemt – men som man før brukte til friskt følge i jula. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Spagetti med grønnkål, gressløk og røkt laks

Denne spaghettiretten fikser du lett. Smakfullt på tirsdag!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:4 

Ingredienser:

Grønnkålsaus: 

Til servering: 

TIPS: Lei av spagetti med kjøttsaus? Piff den opp med røkt laks og grønnkål! Foto: All Over Press
TIPS: Lei av spagetti med kjøttsaus? Piff den opp med røkt laks og grønnkål! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens og skyll grønnkålen og skjær bort den grove stilken. Hakk grønnkålbladene grovt med en skarp kniv. Skrell rødløken og hvitløken og finhakk dem.

2. Smelt smøret i en dyp panne og stek begge løktypene i 2–3 minutter ved middels varme. Tilsett epleeddiken og la koke inn. Legg i grønnkålen og stek videre et par minutter til den så vidt faller sammen. Tilsett kremfløten, skru opp varmen og gi sausen et oppkok. Krydre godt med salt og pepper.

3. Kok spagettien i en kjele etter anvisning på pakken.

4. Skjær laksen i tynne strimler og vend dem i grønnkålsausen sammen med den avrente spagettien. Smak til med sitronsaft. Anrett i dype tallerkener og dryss med hakket gressløk.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer