Mat

Spagetti med kjøttboller

Den klassiske retten alle elsker!

SELVLAGD ER VELLAGD: De beste kjøttbollene er definitivt de du lager selv. Foto: All Over Press
SELVLAGD ER VELLAGD: De beste kjøttbollene er definitivt de du lager selv. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

 

Kjøttboller:

  • 400 g kvernet svinekjøtt
  • 1‒2 ts salt
  • pepper etter smak
  • ½ dl revet parmesan
  • 50 g brødkrumme eller -rasp
  • 1 dl melk
  • 1 egg
  • olivenolje
     
KLASSIKER: Gled hele familien med denne enkle klassikeren! Foto: All Over Press
KLASSIKER: Gled hele familien med denne enkle klassikeren! Foto: All Over Press Vis mer

Tips: Spar et par kjøttboller til matpakken.

Saus:

  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • olivenolje
  • 5 dl hakkede tomater
  • 1 håndfull oregano, hakket
  • salt
  • pepper
  • en klype sukker

 

Tilbehør:

  • 250 g fersk pasta
  • salt
  • høvlet parmesan
  • revet oregano
  • salat
  • olivenolje
  • eddik


Slik gjør du:

1. Rør kjøttet sammen med salt og pepper. Ha i parmesan, og legg brødkrummen i melk. Rør krumme og melk sammen med farsen, og rør farsen til den er samlet. Tilsett egget, og rør videre til farsen er samlet. Form farsen til kjøttboller, og stek dem gylne og gjennomstekte i olivenolje i en stekepanne.

2. Imens sauterer du hvitløk i litt olivenolje uten at den tar farge. Ha i hakkede tomater, og la sausen småputre i 5‒10 minutter. Smak til med oregano, salt, pepper og kanskje litt sukker.

3. Ha pastaen i kokende, saltet vann, og kok den al dente. Hell av vannet, og vend pastaen sammen med det meste av tomatsausen. Anrett pastaen med kjøttboller på toppen og resten av tomatsausen. Topp med parmesan og oregano, og server straks med salat til.


God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer