Pasta

Spagetti med laks og pesto

Pasta kan du faktisk blande med det meste! Her er en variant med hjemmelaget pesto og kokt laks.

PASTA MED LAKS OG PESTO: Strø litt parmesan over til slutt, det setter alltid en ekstra piff på smaker. Foto: Synøve Dreyer
PASTA MED LAKS OG PESTO: Strø litt parmesan over til slutt, det setter alltid en ekstra piff på smaker. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Dette er en rett du kan lage helt fra bunnen av ved å lage både pasta og pesto selv, du kan lage en av delene, eller du kan kjøpe begge deler ferdig. Her får du varianten hvor du kjøper fersk pasta, men lager pestoen selv. 

Spagetti med laks og pesto

(4 porsjoner)

300 g laksefilet, uten skinn og bein100 g sukkererter400 g fullkorn-spagetti, fersk1 ss salt pr. liter vann

Pesto:blad av 1 potte basilikum1 fedd hvitløk3 ss pinjekjerner3 ss revet parmesan1–1 ½ dl olivenoljesalt og pepper

1. Start med pestoen. Bland basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en food processor og kjør til en jevn masse. Spe med olje til en fyldig saus. Sett den i kjøleskap til den skal brukes. Pesto holder seg inntil 1 uke i kjøleskap og kan også fryses.

2. Skjær laksen i store terninger. Snitt sukkerertene i skrå skiver.

3. Kok opp vann med salt, tilsett pasta, laks og sukkererter og la det koke under lokk i ca. 4 minutter, til pastaen er «al dente».

4. Sil kokevannet av og server pastaen nylaget med pesto over. Sett gjerne fram en skål med ekstra revet parmesan til å drysse over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.