Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 100 g spagetti
- 1 løk
- 5 cocktailtomater
- 2 ss olivenolje til steking
- ½ dl hvitvin
- 2 ss kapers
- 300 g tunfisk i olje
- 1 bunt basilikum
Hvitløkbrød
- 4 skiver landbrød
- 1 hvitløkfedd
Fennikelsalat:
- 2 fennikler
- 1 bunt gressløk
- 4 ss olivenolje
- saft av ½ sitron
- salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Fennikelsalat: Rens fenniklene, og snitt dem i papirtynne skiver på et rivjern eller mandolinjern. Bland fennikel med klippet gressløk, olivenolje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
2. Kok spagetti etter anvisning på pakken. Skrell og finhakk løken. Skyll tomatene og skjær dem i fire deler. Fres løken i litt olje i en stekepanne. Den er ferdig når den er blank.
3. Legg tomatene i pannen, og stek noen minutter. Tilsett hvitvin og kapers. Bland alt rundt i pannen, og stek i fire-fem minutter. Tilsett avrent tunfisk, og slå ned varmen.
4. Hvitløkbrød: Rist brødet, og gni det med et overskåret hvitløkfedd.
5. Hell vannet fra den kokte spagettien, og la den dryppe av i en sil. Legg spagettien i stekepannen sammen med tunfisken, og bland alt godt sammen. Tilsett hakket basilikum, og server straks med fennikelsalat og hvitløkbrød som tilbehør.
God middag!