Spansk pytt i panne med chorizo, selleri og stekt egg
4 porsjoner / Tid: 40 min
Dette trenger du:
- 400 g poteter
- 500 g sellerirot
- 2 ss olivenolje
- salt
- nykvernet pepper
- 200 g tørket chorizo
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 1 rød paprika
- 4 egg persille
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Skrell poteter og selleri, og skjær i 1 cm store terninger. Fordel bitene på en stekeplate med bakepapir. Bland dem med olje. Dryss over salt, og sett platen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til terningene er møre og sprø.
- Skjær pølsen i skiver, og stek i en stor panne med høye kanter. Rens og finhakk løk og hvitløk, og stek det sammen med chorizoen.
- Rens paprika, skjær i terninger, og la det steke med i pannen. Tilsett de bakte potet- og selleriterningene, og strø på salt og pepper. Bland alt godt sammen.
- Knekk i eggene, og la de steke med til plommene stadig er flytende, men eggehvitene er stivnet.
- Server pannen straks med grovhakket persille.