Pytt i panne:

Spansk pytt i panne med chorizo, selleri og stekt egg

Andre typer rotgrønnsaker fungerer også godt i denne retten.

PYTT I PANNE: Hvis du har en skalk sellerirot i kjøleskapet, kan du lage en rask og god pannerett med spansk temperament. FOTO: Nina Malling
PYTT I PANNE: Hvis du har en skalk sellerirot i kjøleskapet, kan du lage en rask og god pannerett med spansk temperament. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Spansk pytt i panne med chorizo, selleri og stekt egg

4 porsjoner / Tid: 40 min

Dette trenger du:

  • 400 g poteter
  • 500 g sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 200 g tørket chorizo
  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 rød paprika
  • 4 egg persille

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell poteter og selleri, og skjær i 1 cm store terninger. Fordel bitene på en stekeplate med bakepapir. Bland dem med olje. Dryss over salt, og sett platen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til terningene er møre og sprø.
  2. Skjær pølsen i skiver, og stek i en stor panne med høye kanter. Rens og finhakk løk og hvitløk, og stek det sammen med chorizoen.
  3. Rens paprika, skjær i terninger, og la det steke med i pannen. Tilsett de bakte potet- og selleriterningene, og strø på salt og pepper. Bland alt godt sammen.
  4. Knekk i eggene, og la de steke med til plommene stadig er flytende, men eggehvitene er stivnet.
  5. Server pannen straks med grovhakket persille.

LES OGSÅ: Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer