PYTT I PANNE: Hvis du har en skalk sellerirot i kjøleskapet, kan du lage en rask og god pannerett med spansk temperament. FOTO: Nina Malling
PYTT I PANNE: Hvis du har en skalk sellerirot i kjøleskapet, kan du lage en rask og god pannerett med spansk temperament. FOTO: Nina Malling Vis mer

Pytt i panne:

Spansk pytt i panne med chorizo, selleri og stekt egg

Andre typer rotgrønnsaker fungerer også godt i denne retten.

Spansk pytt i panne med chorizo, selleri og stekt egg

4 porsjoner / Tid: 40 min

Dette trenger du:

  • 400 g poteter
  • 500 g sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 200 g tørket chorizo
  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 rød paprika
  • 4 egg persille

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell poteter og selleri, og skjær i 1 cm store terninger. Fordel bitene på en stekeplate med bakepapir. Bland dem med olje. Dryss over salt, og sett platen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til terningene er møre og sprø.
  2. Skjær pølsen i skiver, og stek i en stor panne med høye kanter. Rens og finhakk løk og hvitløk, og stek det sammen med chorizoen.
  3. Rens paprika, skjær i terninger, og la det steke med i pannen. Tilsett de bakte potet- og selleriterningene, og strø på salt og pepper. Bland alt godt sammen.
  4. Knekk i eggene, og la de steke med til plommene stadig er flytende, men eggehvitene er stivnet.
  5. Server pannen straks med grovhakket persille.

LES OGSÅ: Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: