Onsdag

Spareribs med barbecuesaus og potetbåter

Slik kan du gjøre hverdagsmiddagen litt spenstigere! En smak av grill på høsten!

SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth
SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 110 minAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 3 kg spareribs
  • 2 løk
  • 1 hel hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 6 laurbærblader
  • 6 nellikspiker
  • 1 ss salt

Barbecuesaus

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 5 dl ketsjup
  • 300 g brunt sukker
  • Potetbåter
  • 3 store bakepoteter
  • salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss oregano

Tilbehør

  • blandet grønn salat

Slik gjør du:

1. Barbecuesaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Bland løk, hvitløk, ketsjup og brunt sukker i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.

2. Skjær spareribsen i porsjonsstykker. Skrell løk og hvitløk og skjær dem i mindre stykker. Skrell gulrøttene og skjær dem i grove stykker. Kok spareribsen sammen med løk, hvitløk, gulrøtter, laurbærblader, nellikspiker og salt i en kjele med vann i ca. 1 time. Husk å skumme av underveis, særlig i starten.

3. Ta opp spareribsen og la dem avkjøles. Smør dem godt med barbecuesausen. Grill spareribsen i ovnen i 10–15 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer