SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth
SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth Vis mer

Onsdag

Spareribs med barbecuesaus og potetbåter

Slik kan du gjøre hverdagsmiddagen litt spenstigere! En smak av grill på høsten!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 110 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Barbecuesaus

Tilbehør

SPARERIBS: Et herlig og amerikansk måltid som du kan nyte sammen med hele familien.  Foto: Columbus Leth
SPARERIBS: Et herlig og amerikansk måltid som du kan nyte sammen med hele familien. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Barbecuesaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Bland løk, hvitløk, ketsjup og brunt sukker i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.

2. Skjær spareribsen i porsjonsstykker. Skrell løk og hvitløk og skjær dem i mindre stykker. Skrell gulrøttene og skjær dem i grove stykker. Kok spareribsen sammen med løk, hvitløk, gulrøtter, laurbærblader, nellikspiker og salt i en kjele med vann i ca. 1 time. Husk å skumme av underveis, særlig i starten.

3. Ta opp spareribsen og la dem avkjøles. Smør dem godt med barbecuesausen. Grill spareribsen i ovnen i 10–15 minutter.

4. Potetbåter: Kok opp en kjele med vann. Sett ovnen på 200 grader. Skrell potetene og skjær dem i båter. Kok dem i kjelen sammen med salt i 8–10 minutter. Hell av vannet og bland potetene med olje, oregano og salt. Stek dem i ovnen i ca. 20 minutter. Server som tilbehør til spareribs sammen med en bolle med grønn salat.

God appetit!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer