SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth
SPARERIBS: Mmm – karibiske smaker på en ganske vanlig onsdag! Foto: Columbus Leth Vis mer

Onsdag

Spareribs med barbecuesaus og potetbåter

Slik kan du gjøre hverdagsmiddagen litt spenstigere! En smak av grill på høsten!

Tid beregnet på denne retten: 110 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 3 kg spareribs
  • 2 løk
  • 1 hel hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 6 laurbærblader
  • 6 nellikspiker
  • 1 ss salt

Barbecuesaus

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 5 dl ketsjup
  • 300 g brunt sukker
  • Potetbåter
  • 3 store bakepoteter
  • salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss oregano

Tilbehør

  • blandet grønn salat
SPARERIBS: Et herlig og amerikansk måltid som du kan nyte sammen med hele familien.  Foto: Columbus Leth
SPARERIBS: Et herlig og amerikansk måltid som du kan nyte sammen med hele familien. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Barbecuesaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Bland løk, hvitløk, ketsjup og brunt sukker i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.

2. Skjær spareribsen i porsjonsstykker. Skrell løk og hvitløk og skjær dem i mindre stykker. Skrell gulrøttene og skjær dem i grove stykker. Kok spareribsen sammen med løk, hvitløk, gulrøtter, laurbærblader, nellikspiker og salt i en kjele med vann i ca. 1 time. Husk å skumme av underveis, særlig i starten.

3. Ta opp spareribsen og la dem avkjøles. Smør dem godt med barbecuesausen. Grill spareribsen i ovnen i 10–15 minutter.

4. Potetbåter: Kok opp en kjele med vann. Sett ovnen på 200 grader. Skrell potetene og skjær dem i båter. Kok dem i kjelen sammen med salt i 8–10 minutter. Hell av vannet og bland potetene med olje, oregano og salt. Stek dem i ovnen i ca. 20 minutter. Server som tilbehør til spareribs sammen med en bolle med grønn salat.

God appetit!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: