Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 5 vårløk
- 500 g kyllingkjøttdeig
- 1 cm ferskrevet ingefær
- saft og finrevet skall av ½ sitron
- 2 ss paprika
- 2 ss malt spisskummen
- 1 ts malt kardemomme
- ½ ts malt cayennepepper
- 2 ss solsikkeolje til steking
Fyll
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 2 løk
- 2 hjertesalater
Yoghurtdressing
- 200 g gresk yoghurt 2 %
- 1 ss spisskummen
- salt og nykvernet pepper
- 1 ts tørkede chiliflak
Til servering
- 4 pitabrød

Slik gjør du:
1. Rens vårløken, og skjær den i tynne skiver. Rør kyllingkjøttdeigen sammen med vårløk, ingefær, sitronskall og -saft, paprika, spisskummen, kardemomme og cayennepepper.
2. Form farsen til små flate biffer på ca. 4 cm i diameter. Stek biffene i olje i en stekepanne på begge sider i ca. 10 minutter totalt, til de er gjennomstekte.
3. Fyll: Rens paprikaene, og skjær dem i tynne staver. Skrell løken og skjær dem i tynne båter. Skyll hjertesalaten, skjær den i tynne båter.
4. Yoghurtdressing: Rør yoghurt sammen med spisskummen, salt og pepper. Dryss med chili.
5. Servering: Varm pitabrødene. Del dem i to, smør dem med yoghurtdressingen og fyll dem med grønnsaker, kyllingbiffer og mer dressing.
God middag!