Ukens Matplan

Spicy nudelsuppe med kjempereker

Lettvint asiatisk suppe som gjør fredagen het.

SUPPE: En enkel suppe som varmer i kroppen! Foto: All Over Press
SUPPE: En enkel suppe som varmer i kroppen! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på dette retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 20 tigerreker (frosne, opptinte)
  • 100 g nudler
  • 8 dl hønsebuljong
  • 30 g fersk ingefær
  • 2 ss sterk chilisaus
  • 250 g sjampinjong
  • 1 bunt vårløk
  • 3 gulrøtter
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ fersk rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 1 lime, saften
  • litt sukker
  • salt og nykvernet pepper

Pynt

  • fersk koriander

Tilbehør

  • brød
SPICY: Chili og ingefær piffer opp denne asiatiske suppen! Foto: All Over Press
SPICY: Chili og ingefær piffer opp denne asiatiske suppen! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell rekene og fjern den lille tarmstrengen med en skarp kniv. Kok nudlene som anvist på pakken.

2. Kok opp buljongen i en stor kjele og tilsett ingefær i skiver og chilisaus. Rens sjampinjongen og skjær dem i fire. Rens vårløken og skjær dem i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Legg alle grønnsakene i suppen.

3. Skjær hvitløk og chili i små terninger og stek dem i olje i en stekepanne sammen med rekene. Skrap ut stekepannens innhold over i suppegryten når rekene er pent røde. Tilsett kokte nudler og limesaft og smak til med salt, pepper og sukker. Pynt med koriander og spis brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer