Tid beregnet på dette retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 20 tigerreker (frosne, opptinte)
- 100 g nudler
- 8 dl hønsebuljong
- 30 g fersk ingefær
- 2 ss sterk chilisaus
- 250 g sjampinjong
- 1 bunt vårløk
- 3 gulrøtter
- 2 hvitløksfedd
- ½ fersk rød chili
- 2 ss olje til steking
- 1 lime, saften
- litt sukker
- salt og nykvernet pepper
Pynt
- fersk koriander
Tilbehør
- brød

Slik gjør du:
1. Skrell rekene og fjern den lille tarmstrengen med en skarp kniv. Kok nudlene som anvist på pakken.
2. Kok opp buljongen i en stor kjele og tilsett ingefær i skiver og chilisaus. Rens sjampinjongen og skjær dem i fire. Rens vårløken og skjær dem i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Legg alle grønnsakene i suppen.
3. Skjær hvitløk og chili i små terninger og stek dem i olje i en stekepanne sammen med rekene. Skrap ut stekepannens innhold over i suppegryten når rekene er pent røde. Tilsett kokte nudler og limesaft og smak til med salt, pepper og sukker. Pynt med koriander og spis brød til.
God middag!