FRITTATA: Deilig og spennende middag! Foto: All Over Press
FRITTATA: Deilig og spennende middag! Foto: All Over Press Vis mer

Matplan

Spinatfrittata med pecorino

Spennende torsdagsmat på menyen i dag!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2 

 

Ingredienser:

  • 250 g babyspinat
  • 300 g kokte poteter
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • olivenolje
  • salt
  • 4 egg
  • 2 ss kaldt vann
  • salt og pepper
  • 75 g revet pecorino

 

Tilbehør:

  • salat
  • ev. grovt brød eller rugbrød
  • ev. chiliolje
TIPS: Server en enkel grønn salat til frittataen, eller en deilig tomatsalat av tomater, olivenolje, salt og tynne løkskiver. Foto: All Over Press
TIPS: Server en enkel grønn salat til frittataen, eller en deilig tomatsalat av tomater, olivenolje, salt og tynne løkskiver. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll spinaten grundig, og skjær potetene i munnfullstore biter. Stek poteter og hvitløk i litt olivenolje i en liten panne. De må gjerne ta litt farge. Ha i spinaten, og la den falle sammen. Krydre med salt.

2. Imens pisker du sammen egg, vann, salt og pepper. Hell eggemassen over grønnsakene i pannen, og skru varmen litt ned. La den sette seg i bunnen, og fyll den med revet pecorino. Stek den ferdig under lokk, eller sett den i en varm ovn til eggemassen har stivnet.

3. Server frittata med salat og ev. grovt brød eller rugbrød og ev. chiliolje til.

 

God middag!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: