Dessert:

Sprø pærekake med mandler og vaniljekrem

Denne høstlige kaka passer perfekt til dessert en kald høstkveld.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

8 personer
Tid: 20 min
Steketid: 65 min

Ingredienser
½ vaniljestang
200 g mykt smør
200 g sukker
½ ts malt kardemomme
3 egg
100 g mandelmel
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts salt
2 modne pærer
30 g mandelflak
1 springform, 22 cm i diameter

Vaniljekrem
½ vaniljestang
2 ss melis
2 dl crème fraîche, 18 %

Til servering
1 ts melis

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 160°. Legg bakepapir i springformen, og smør kanten med litt smør. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Pisk dem sammen med smør, sukker og kardemomme med en elektrisk pisker til det får en kremete konsistens. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
2. Rør mandelmel, hvetemel, bakepulver og salt i deigen til den er jevn og ensartet. Hell deigen i formen. Skrell pærene, og fjern kjernehusene. Skjær pærene i terninger eller i brede båter, og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over mandelflak. Stek kaken i ovnen i ca. 65 minutter, og sjekk med en strikkepinne eller en gaffel om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
3. Vaniljekrem: Skrap frøene ut av vaniljestangen, og mos dem sammen med melisen på en skjærefjøl. Rør vaniljemelisen sammen med crème fraîche i en bolle.
4. Servering: Sikt litt melis over pærekaken, og server den lun med kald vaniljekrem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer