Dessert:

Sprø pærekake med mandler og vaniljekrem

Denne høstlige kaka passer perfekt til dessert en kald høstkveld.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

8 personerTid: 20 minSteketid: 65 min

Ingredienser½ vaniljestang200 g mykt smør200 g sukker½ ts malt kardemomme3 egg100 g mandelmel100 g hvetemel1 ts bakepulver¼ ts salt2 modne pærer30 g mandelflak1 springform, 22 cm i diameter

Vaniljekrem½ vaniljestang2 ss melis2 dl crème fraîche, 18 %

Til servering1 ts melis

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 160°. Legg bakepapir i springformen, og smør kanten med litt smør. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Pisk dem sammen med smør, sukker og kardemomme med en elektrisk pisker til det får en kremete konsistens. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.2. Rør mandelmel, hvetemel, bakepulver og salt i deigen til den er jevn og ensartet. Hell deigen i formen. Skrell pærene, og fjern kjernehusene. Skjær pærene i terninger eller i brede båter, og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over mandelflak. Stek kaken i ovnen i ca. 65 minutter, og sjekk med en strikkepinne eller en gaffel om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.3. Vaniljekrem: Skrap frøene ut av vaniljestangen, og mos dem sammen med melisen på en skjærefjøl. Rør vaniljemelisen sammen med crème fraîche i en bolle.4. Servering: Sikt litt melis over pærekaken, og server den lun med kald vaniljekrem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer