Glassnuddel

Sprøstekt fisk med glassnudelsalat og peanøtter

Herlig kjapp fiskerett med asiatiske smaker!

CHILI: Glassnudelsalaten får fantastisk smak fra limen, fiskesausen og chilien! Foto: All Over Press
CHILI: Glassnudelsalaten får fantastisk smak fra limen, fiskesausen og chilien! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 800 g fileter av uer med skinn
  • olje til steking

Glassnudelsalat

  • 200 g glassnudler
  • 2 ferske grønne chili
  • 2 ss fiskesaus
  • ½ dl ferskpresset limesaft
  • 2 ss sukker
  • 2 agurker
  • 120 g gulrøtter
  • 50 g salte peanøtter

Til servering

  • 1 bunt fersk koriander
  • 2 sjalottløk
TIPS: Server gjerne litt godt brød til denne deilige salaten Foto: All Over Press
TIPS: Server gjerne litt godt brød til denne deilige salaten Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Legg nudlene i en bolle, og hell over kokende vann. La stå i fem minutter. Drypp av nudlene i en sil, og hell dem tilbake i bollen. 
2. Finhakk chilien. Rør sammen chili, fiskesaus, limesaft og sukker i en skål, og hell dressingen over nudlene. 
3. Skrell agurkene; del dem på langs, skrap ut frøene og skjær agurkene i skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i lange stenger. Bland agurkene og gulrøttene med nudlene. Fordel nudelsalaten på et fat, og dryss peanøtter over.
4. Stek fiskefiletene i litt olje i en varm stekepanne i to-tre minutter på hver side, til de er sprø.
5. Servering: Skrell sjalottløken, og skjær den i fine skiver. Anrett fisken oppå nudlene, og pynt med plukket koriander og sjalottløk.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer