SOMMERLIG: Stekt fisk og asparges med sitron- kan det bli mer sommerlig? Foto: All Over Press
SOMMERLIG: Stekt fisk og asparges med sitron- kan det bli mer sommerlig? Foto: All Over Press Vis mer

Aspargessalat Med Fisk

Sprøstekt torsk med aspargessalat

Ønsk varmere tider velkommen med denne sommerlige fiskeretten!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 100 g bacon i skiver
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ts flytende honning
  • 1 ss epleeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket løk
  • salt
  • 1 stor bunt grønne asparges, ca. 400 g
  • 300 g torsk, uten skinn og bein
  • polenta (eller sammalt mel)
  • smør og olje til steking
  • 500 g kokte poteter
  • 100 g blandet salat
  • sitronbåter
TIPS: Til denne oppskriften kan du gjerne også bruke lyr eller sei. Foto: All Over Press
TIPS: Til denne oppskriften kan du gjerne også bruke lyr eller sei. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Stek baconet sprøtt på en varm panne, eventuelt i litt olje. La den dryppe av på kjøkkenpapir. Rør sennep, honning, eddik og olje sammen, og ha løk i dressingen. Smak den til med salt.
2. Knekk den nederste enden av aspargesene, og kast dem. Damp aspargesene i kokende, saltet vann i 2–3 minutter.
3. Del imens fisken i 2–4 stykker, vend dem i polenta, og stek dem i smør og olje på varm panne til de er gylne og gjennomstekte. Anrett aspargesene med dressingen, og topp med knust bacon. Server med sprøstekt torsk, poteter, salat og sitronbåter.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: