SKOGSBÆRFRAGILITÉ: Gjestene vil garantert elske denne søte desserten! FOTO: Winnie Methmann
SKOGSBÆRFRAGILITÉ: Gjestene vil garantert elske denne søte desserten! FOTO: Winnie MethmannVis mer

Dessert:

Sprøtt, søtt og deilig friskt!

Sprø mandelmarengsbunner lagt sammen med skogsbærkrem får garantert fram smilet hos gjestene.

Skogsbærfragilité

Tid: 40 minutter / Baketid, marengs: 20 minutter / Hviletid: 8 timer / Antall: Ca. 20 små kakestykker

Ingredienser:

  • 150 g mandler
  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 50 g mandelflak

Skogsbærkrem:

  • 3 gelatinplater
  • 1 vaniljestang
  • 200 g frosne skogsbær
  • 75 g sukker
  • 1/2 l kremfløte

Pynt:

  • melis

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 ° varmluft. Fordel mandlene på en bakeplate kledd med bakepapir, og rist dem i ovnen i 7 minutter. La mandlene kjøle av, og kvern dem til mandelmel i en blender eller minihakker.
  2. Bruk en stavmikser, og pisk eggehviter og sukker sammen til marengs i en bolle. Vend mandelmelet i marengsen, og smør den ut på en bakeplate kledd med bakepapir, så den dekker nesten hele bakeplaten.
  3. Dryss over mandelflak, og bak marengsen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flott gyllen. La den avkjøle, og skjær den i 3 like store stykker.
  4. Skogsbærkrem: Legg gelatin i en bolle med kaldt vann i 10 minutter. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene, og legg både korn og belg i en kjele sammen med frosne skogsbær og sukker.
  5. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av varmen. Klem gelatinen fri for vann, og oppløs den i den varme skogsbærblandingen. La blandingen avkjøle til stuetemperatur.
  6. Pisk kremfløten til skum, og vend forsiktig skogsbærblandingen i. Fordel skogbærkremen mellom fragilitébunnene, og sett kaken kjølig natten over. Dryss over melis, og server.

LES OGSÅ: Denne kaken inneholder tre lag av pur nytelse

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: