Skogsbærfragilité
Tid: 40 minutter / Baketid, marengs: 20 minutter / Hviletid: 8 timer / Antall: Ca. 20 små kakestykker
Ingredienser:
- 150 g mandler
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 50 g mandelflak
Skogsbærkrem:
- 3 gelatinplater
- 1 vaniljestang
- 200 g frosne skogsbær
- 75 g sukker
- 1/2 l kremfløte
Pynt:
- melis
LES OGSÅ: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 ° varmluft. Fordel mandlene på en bakeplate kledd med bakepapir, og rist dem i ovnen i 7 minutter. La mandlene kjøle av, og kvern dem til mandelmel i en blender eller minihakker.
- Bruk en stavmikser, og pisk eggehviter og sukker sammen til marengs i en bolle. Vend mandelmelet i marengsen, og smør den ut på en bakeplate kledd med bakepapir, så den dekker nesten hele bakeplaten.
- Dryss over mandelflak, og bak marengsen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flott gyllen. La den avkjøle, og skjær den i 3 like store stykker.
- Skogsbærkrem: Legg gelatin i en bolle med kaldt vann i 10 minutter. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene, og legg både korn og belg i en kjele sammen med frosne skogsbær og sukker.
- Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av varmen. Klem gelatinen fri for vann, og oppløs den i den varme skogsbærblandingen. La blandingen avkjøle til stuetemperatur.
- Pisk kremfløten til skum, og vend forsiktig skogsbærblandingen i. Fordel skogbærkremen mellom fragilitébunnene, og sett kaken kjølig natten over. Dryss over melis, og server.