Ukens Matplan

Squashsuppe med mandler, mynte og geitost

Grønn tirsdag! Smak denne nydelige suppen med deilig salt ost og mynte.

GOD SMAKSKOMBINASJON: Den salte geitosten er god i den enkle, grønne suppen. Foto: All Over Press
GOD SMAKSKOMBINASJON: Den salte geitosten er god i den enkle, grønne suppen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet til denne retten: 30 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 liten løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • olivenolje
  • 1 squash, revet
  • 8 dl grønnsakbuljong
  • 50 g skåldede mandler
  • 1 håndfull revet mynte
  • salt og pepper

I tillegg:

  • 100 g myk geitost
  • litt revet mynte

Tilbehør:

  • grovt brød
TIPS: Er du ikke så glad i geitost, kan du ha litt feta i suppen. Foto: All Over Press
TIPS: Er du ikke så glad i geitost, kan du ha litt feta i suppen. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sauter løk og hvitløk i olje i en varm gryte. Ha i revet squash, og la den steke kort sammen med løken. Ingen av delene skal ta farge.

2. Tilsett buljong og mandler, og la suppen putre under lokk i ca. 15 minutter.

3. Ha i mynte, kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Anrett suppen med geitost og litt mynte til pynt. Server straks med brød til. 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer